Cum sa-ti faci viata mai usoara la capitolul hainute de bebe

/ / Modificat: 2018-02-15
Cum sa-ti faci viata mai usoara la capitolul hainute de bebe

Primul impuls al proaspetelor mamici in ceea ce priveste hainele pentru bebe este, in general, acela de a cumpara tot ce e mai frumos si mai dragalas. Insa nu putine sunt mamele care, in timp, au realizat ca, inainte de aspect, mult mai important este ca hainutele sa fie si practice (pe langa calitate, desigur). Si asta deoarece hainutele practice sunt o usurare nu doar pentru mama, ci mai ales pentru bebelus, care nu va fi stresat cu schimbatul mai mult decat este necesar.

5 sfaturi pentru alegerea si depozitarea hainutelor pentru bebelus

Pentru a veni in ajutorul proaspetelor mamici, indeosebi al celor care sunt la primul copil, iata cateva sfaturi practice legate de alegerea hainelor, precum si cate ceva despre spalarea si depozitarea lor:

1. Alege body-uri cu umeri petrecuti

Pe langa faptul ca sunt foarte usor de pus si de scos, body-urile cu umeri petrecuti il scutesc pe cel mic de orice mica jena care ar putea fi cauzata de nasturi sau capse. Nu este o mare prolema nici cu nasturii sau capsule, insa, pentru zona umerilor, cata vreme exista body-uri petrecute, acestea reprezinta cea mai buna alegere.

In plus, body-urile cu umeri petrecuti pot fi scoase daca sunt trase in jos, spre picioruse, pentru a nu le mai da peste capsorul bebelusului. Modalitatea aceasta este cu atat mai putin stresanta pentru cel mic si, mai mult, elimina riscul murdaririi suplimentare in cazul in care scaunul bebelusului a iesit din scutec.

2. Opteaza pentru haine cu capse sau fermoare

Atunci cand vine vorba de pantaloni, salopete, pulovere, capsele sunt o inventie minunata pentru mame, la fel ca si fermoarele. Singura lor mica problema, chiar si in aceste zone, este insa aceea ca, daca nu au putin material sub ele, pot fi reci pentru pielea delicata a bebelusului, ceea ce ii poate crea un mic disconfort.

In prezent insa, din ce in ce mai multe hainute pentru bebelusi au material pus pe sub capse sau fermoare, si inclusiv la capatul fermoarului, pentru ca pielea celui mic sa nu fie atinsa de metal sau plastic.

3. Alege sacul de dormit sau pijamale stil salopeta

Sacii de dormit sunt foarte practici pentru bebelusi, insa cum nu sunt prea populari la noi in tara, o alta varianta poate fi la fel de buna: pijamalele stil salopeta. Pe langa faptul ca sunt usor de imbracat, aceste pijamale elimina orice risc ca bebelusul sa ramana noaptea cu mijlocelul sau burtica goala. Pijamalele cu totul, stil salopeta, pot avea insa si un dezavantaj - in cazul in care schimbi des scutecul bebelusului peste noapte.

4. Foloseste pungi-plasa pentru spalat rufe

Atunci cand vine vorba de spalatul hainelor de bebelusi, mai ales a celor micute cum sunt sosetele, caciulile sau baveticile, este destul de complicat sa le gasesti printre cele mai mari (indiferent daca sunt spalate la masina sau de mana).

Pentru a scapa de aceasta mica problema, foloseste pungi-plasa pentru spalat. In ele poti pune hainele cele mai mici. Umple punga doar pana la jumatate, sau maxim doua treimi, pentru a se spala foarte bine.

5. Tine unele haine la indemana

Tot pentru a castiga timp si pentru a scuti un stres in plus, tine anumite hainute la indemana - bavetici la scaunul in care bebe mananca (pentru cei care sunt la etapa diversificarii), cateva body-uri si cativa pantaloni chiar in locul in care ii schimbi scutecul, cateva hainute de iesit afara chiar la cuier. Desi la o prima vedere ti se poate parea ca sunt prea imprastiate, daca vei incerca, vei vedea cat de util este sa ai aproape de tine tot ce iti trebuie in anumite momente ale zilei.

Este foarte important ca mama sa nu fie supraincarcata cu tot felul de griji si asta nu doar pentru ea, ci si pentru bebelus, care astfel se bucura de o mama mai relaxata, care are mai mult timp pentru el (dincolo de asigurarea nevoilor lui primare).

Taguri Hainute bebelus Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre