Cosmeticele BIO incep sa fie luate tot mai mult in considerare de parinti pentru ingrijirea pielii bebelusului. La varste mici, pielea copilului este mult mai sensibila decat a adultilor si este predispusa la o multime de reactii alergice sau de alta natura, ce-i pot afecta sanatatea. In conditiile in care 60% dintre substantele aplicate pe pielea bebelusului sunt absorbite in sange sau in organism, atentia parintilor la continutul si calitatea produselor cosmetice este inzecit mai mare in ziua de astazi.
Previn bolile si problemele frecvente ale pielii
Majoritatea cazurilor de alergii la bebelusi este provocata de produsele cosmetice pe care parintii le folosesc pentru ingrijirea pielii acestora. Multe dintre produsele de serie de pe piata sunt pline de ftalati, coloranti artificiali, parfumuri si chimicale toxice care produc eczeme, acnee, dermatite si reactii alergice care pot afecta serios sanatatea pielii.
Produsele cosmetice organice sau bio sunt considerate sigure si "prietenoase" cu pielea foarte sensibila a bebelusului, intrucat contin doar ingrediente 100% naturale (organice, vegetale).
Sunt mai eficiente si asigura sanatatea pielii
Ingredientele din cosmeticele bio sunt atent selectionate pentru a reduce riscul de declansare a alergiilor, dar si pentru a corespunde si satisface nevoile nutritionale ale pielii bebelusului: o hraneste, hidrateaza si intareste in fata radicalilor liberi cu care intra in contact.
Ingredientele organice contin o gama diversificata si niveluri crescute de nutrienti, precum vitamine, minerale si antioxidanti, care actioneaza mult mai repede si mai eficient asupra sanatatii pielii decat variantele sintetice, care sunt fortifiate cu astfel de substante nutritive, dar nu ofera nici pe departe aceleasi rezultate.
Vitaminele si mineralele din produsele organice patrund rapid in piele si formeaza o bariera impotriva radicalilor liberi din aer sau agentilor patogeni de pe alte produse cu care bebelusul intra adesea in contact.
Sunt mai sigure pentru sanatatea intregului organism
Produsele cosmetice cu substante toxice si chimicale sintetice nu afecteaza doar sanatatea pielii, ci a intregului organism. De exemplu, ftalatii, cei mai comuni ingredienti chimici din produsele de pe piata, au fost asociati cu riscul de cancer, afectiuni hepatice sau slabirea imunitatii. Expunerea indelungata la substante toxice poate determina si aparitia afectiunilor respiratorii sau a bolilor pulmonare.
Protejeaza mediul inconjurator
Tot mai multi parinti moderni sunt preocupati de calitatea mediului in care cresc si se dezvolta bebelusii lor, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras, recent, un semnal de alarma asupra faptului ca poluarea aerului ucide din ce in ce mai multi oameni, anual (7 milioane de decese cauzate de poluare doar in 2012).
Produsele organice sunt "prietenoase" cu mediul inconjurator, intrucat sunt concepute din ingrediente naturale. Cu alte cuvinte, ingredientele provin si se intorc inapoi in natura. Si ambalajele sau recipientele acestora sunt fabricate din materiale reciclabile, biodegradabile, care nu afecteaza mediul inconjurator.
Ce sunt, de fapt, cosmeticele bio sau organice?
Pentru ca un produs cosmetic sa poata fi numit bio sau eco, este necesar ca cel putin 95% dintre ingredientele folosite in producerea lor sa fie organice. In plus, extrasele din plante trebuie sa treaca prin cat mai putine metode de procesare, adica sa fie introduse in produsele respective intr-o stare cat mai naturala cu putinta.
Produsele de ingrijire bio nu contin chimicale sintetice, aditivi artificiali, organisme modificate genetic si nu sunt testate pe animale. Producatorii acestora acorda o deosebita atentie protejarii mediului inconjurator si protectiei animale.
Tu cu ce tip de produse ingrijesti pielea sensibila a bebelusului tau? Ai incredere in produsele bio sau organice ori ti se par doar o strategie de marketing? Spune-ne parerile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!