Cum taiem unghiile copilului, fara stres

/ / Modificat: 2024-07-13
Cum taiem unghiile copilului, fara stres

Pe masura ce cresc, copiii devin mai puternici si mai activi, ceea ce face mai dificila taierea unghiilor. Totusi, aceasta face parte din igiena copilului tau. Si prin pastrarea unghiilor scurte, il impiedici pe copil sa se raneasca. Acesta este motivul pentru care vei dori sa pui in practica cateva sfaturi despre cum sa tai unghiile copilului tau.

 

4 sfaturi excelente pentru taierea unghiilor copiilor
 

Desi este o sarcina de rutina, pentru multi parinti este o provocare sa o execute. Din acest motiv, iata cateva sfaturi pentru a o face mai usoara:

 

1. Foloseste tehnica potrivita

Ar trebui sa tii copilul strans, sa il asezi cu spatele la tine si sa iti infasori bratele in jurul lui pentru a-l impiedica sa ridice brusc bratele. Acest lucru va preveni orice zgarieturi, lovituri sau rani provocate de foarfece sau de clestele de unghii. Cu toate acestea, pe masura ce parintii dobandesc experienta, ei stabilesc pozitia care le convine in functie de comportamentul copilului. Este recomandat sa apesi pe varfurile degetelor si sa tai partea din unghie care iese in afara. Trebuie sa tai paralel cu linia naturala de crestere a unghiei.

 

2. Alege momentul potrivit pentru a taia unghiile copilului 

Gasirea celui mai convenabil moment este unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru taierea unghiilor copiilor. De exemplu, in timp ce dorm este un moment ideal, mai ales daca sunt intr-un somn profund. In acest fel, ei nu se misca si munca este mai usoara.

 

3. Utilizeaza instrumentul potrivit pentru varsta copilului

De la primele luni pana la varsta de 2 ani, se recomanda o foarfeca cu varf rotund sau unghiera pentru copii. De asemenea, este indicat sa folosesti o pila de unghii electrica sau din carton special pentru copii si poti lima unghiile doar usor. Incepand cu varsta de 3 ani, poti utiliza unghiera obisnuita.

 

4. Curata bine totul dupa taierea unghiilor copiilor

Dupa ce sarcina este terminata, curata mainile copilului pentru a evita sa lasi bucati de unghii care ar putea ajunge in gura sau in ochii copilului. In plus, unghiile trebuie sa fie usor pilite pentru a indeparta orice varfuri ramase cu care copilul s-ar putea zgaria. Cel mai bine este sa faci acest lucru intr-o maniera rotunjita la capetele unghiilor.

 

Taierea unghiilor de la picioare

Cand cresc, unghiile de la picioare nu reprezinta un pericol major de ranire a copilului. Cu toate acestea, este inconfortabil pentru ei, deoarece simt o presiune mare si ii deranjeaza atunci cand poarta pantofi. Atunci cand le tai, trebuie sa tii ferm piciorul pentru a evita miscarile bruste. Apasa varful degetelor, acest lucru face ca unghia sa se ridice si faciliteaza taierea a ceea ce iese in afara. In acest caz, este recomandat sa tai drept si nu rotunjit. Acestea cresc mai lent, asa ca pot fi taiate la fiecare doua saptamani sau o data pe luna.

 

https://eresmama.com/trucos-para-cortar-las-unas-a-los-ninos/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Unghii Taiere unghii bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre