Tuturor ne place muzica pentru ca ne transmite o stare de bine. Gandeste-te la efectul muzicii asupra ta, energia pe care ti-o ofera si cat de mult te binedispune. Acelasi efect il are muzica si asupra bebelusului tau.
Un studiu efectuat pe un esantion de 33 de copii nascuti prematur a demonstrat ca acestia, ascultand zilnic muzica, au putut sa ia in greutate mult mai repede, iar bataile inimii lor s-au echilibrat.
Zilnic, o caseta cu muzica lenta a fost plasata in incubator pentru a le transmite nou-nascutilor aceeasi stare, iar metoda a functionat din plin.
Include muzica in viata ta si a bebelusului
Asculta zilnic putina muzica impreuna cu copilul tau.
La ora de culcare sunetele pot avea iarasi un rol benefic. Bebe poate fi invatat sa interpreteze anumite sunete sau melodii ca marcand sfarsitul zilei. Insa nu lasa muzica pornita dupa ce bebelusul tau adoarme, pentru ca la finalul cantecelor se poate trezi pentru ca nu mai aude muzica din lumea viselor.
Poate ca nu consideri a fi un factor important ca cel mic sa asculte muzica sau ca aceasta sa fie integrata in viata sa, insa trebuie sa stii ca bebelusii invata astfel sa isi exprime emotiile. Dezvoltarea sa poate fi inlesnita de acordurile muzicii mai lente sau de ritmurile vioaie, reusind sa-si transpuna acele sentimente exprimate la inceput prin gangureli, ulterior prin gesturi si in cele din urma prin cuvinte.
Talentul muzical - inca din burtica?
Inca de la nastere, bebelusii au dezvoltat un simt ce le permite sa faca diferenta intre sunetele auzite si sa deosebeasca intensitatea pe care acestea o au.
Aptitudinea de a canta si de a intelege muzica este o capacitate specific umana. Desi un copil nu poate canta la un instrument inainte de varsta de 3 ani, acesta poate intelege notele muzicale si poate simti ritmul.
Conform unor studii efectuate in Marea Britanie, copiii recunosc muzica pe care au auzit-o cat au fost in burta mamei.
Momentele in care mama asculta muzica in timpul sarcinii si la cateva luni dupa nasterea bebelusului ajuta la cultivarea preferintelor muzicale in ceea ce il priveste pe cel mic.
Bebelusii isi amintesc de evenimentele din viata intrauterina, lucru demonstrat de cercetatorii britanici in cadrul unei cercetari desfasurate pe un esantion de bebelusi carora li s-a dat sa asculte la varsta de 1 an melodiile care au fost ascultate de mamica in timpul sarcinii, mai exact la 7 luni.
Capacitatea de a recunoaste acele melodii sunt indicii clare ca bebe retine ce se intampla in viata intrauterina.
De asemenea, sunetul alb al diverselor aparate casnice, in mod surprinzator, il pot linisti pe bebe pentru ca acesta isi aminteste de perioada intrauterina. Se pare ca oamenii se nasc cu un instinct al creierului de a cauta continuu tipare, pe care le imprima in memorie si le identifica ulterior. Multi pediatri recomanda sa urmaresti efectul zgomotului masinii de spalat sau al foehn-ului asupra bebelusului. Vei observa un vadit interes al celui mic asupra sursei de zgomot si acesta poate sta chiar ore in sir fiind uimit de acele sunete.
Muzica are astfel un impact asupra bebelusului, ajutandu-l in dezvoltare, in relationarea cu cei din jur si in procesele cognitive ale memoriei.
Pufies cunoaste importanta muzicii in viata bebelusului tau si sustine dezvoltarea acestuia oferindu-ti in perioada octombrie – decembrie 2011 cunoscutul CD cu muzica pentru copii Cutiuta Muzicala.
Cauta scutecele premium Pufies in magazinele Carrefour, Real, Auchan, Cora, Metro si Kaufland pentru a descoperi surprizele pe care ti le pregatim toamna aceasta.
Principalul avantaj al scutecelor Pufies este ca pastreaza pielea bebelusului uscata pentru o perioada indelungata de timp. Acest lucru se datoreaza faptului ca scutecele Pufies absorb o cantitate mare de lichid intr-un timp scurt, iar stratul fin si delicat de la suprafata, impreuna cu stratul exterior, lasa pielea sa respire cu usurinta.
Scutecele Pufies au urechi elastice laterale foarte flexibile, ceea ce ofera confort superior bebelusului. In plus, benzile de arici ale scutecelor Pufies sunt rezistente la lipiri si dezlipiri multiple. Astfel, bebe se simte bine si este voios, indiferent daca se joaca, doarme sau mananca.