Scutecele de unica folosinta

/ / Modificat: 2009-08-28
Scutecele de unica folosinta





 

Majoritatea scutecelor de unica folosinta sunt umplute cu un gel care absoarbe umezeala si pastreaza stratul care este aproape de funduletul copilului uscat, ceea ce ajuta la evitarea "iritatiei de scutec".

Gasirea unui brand pe placul tau

Atunci cand cumperi scutece de unica folosinta trebuie sa te gandesti la urmatoarele aspecte:

• Masura potrivita. Gaseste un scutec care sa se potriveasca bine bebelusului tau. Marimea unui scutec este foarte importanta si va trebui sa faci cateva incercari bune pana cand o gasesti pe cea care ii vine perfect. Elasticul din talie si cel de la picioruse trebuie sa stea destul de fixe pentru a nu curge dar nu foarte stranse pentru a nu provoca roseata si iritatii.

• Costul unui scutec. Pretul unui scutec poate fi un factor decisiv in alegerea pe care o fac parintii spre un anumit brand sau altul. Preturile pot fi foarte diferite in functie de brand si te poti trezi ca dai o avere doar pe scutece. Incearca sa gasesti o cale de mijloc unde un scutec este si eficient dar si la un pret rezonabil.

• Marimea. Pachetele cu scutece au de obicei un tabel cu greutatea bebelusului pentru care sunt destinate, dar este bine sa te uiti si la indicele de varsta si la fotografia bebelusului pentru a le alege pe cele potrivite cu rata de dezvoltare a micutului.

Ce poti cumpara

Pentru a te hotara ce tip de scutec este necesar pentru bebelusul tau, trebuie sa te tii cont de greutatea bebelusului si stadiul lui de dezvoltare.

Majoritatea scutecelor de unica folosita se regasesc in urmatoarele categorii:

• Scutece pentru nou-nascut – acestea scutece sunt destinate bebelusilor care se afla in primele saptamani sau luni de viata. Ele au benzi adezive refolosibile ceea ce le face sa fie usor de schimbat si foarte absorbante.

• Scutece pentru bebelusi mai mari (care merg de-a busilea) – sunt destinate bebelusilor mai mari si care se misca prin casa. Ele au o forma care permite miscarea mai libera si pot avea talie elastica.

• Scutece pentru copii – sunt destinate bebelusilor mari, activi, care pot sa stea si sa mearga in doua picioare. Sunt cele mai elastice scutece.

Poti cumpara de asemenea scutece fara miros, tip "Sensitive", pentru bebelusii cu piele sensibila.

Vei avea nevoie de aproximativ 12 scutece pe zi pentru un nou nascut si 6-8 scutece pentru un bebelus mai maricel. Scutecele vin la pachete de diferite marimi –de la 16 scutece pana la aproape 60. Este mai ieftin sa cumperi pachete mai mari, care ajung sa coste intre 60-70 RON.

 Schimbarea scutecului – accesorii necesare

• Vata de bumbac sau servetele umede. Prima varianta este mai ieftina dar servetele umede sunt mai practice, mai ales cand nu esti acasa.

• Pungi pentru depozitarea scutecelor dupa schimbare.

• Un cos de gunoi special pentru scutece.

• Crema pentru fundulet. Aici exista doua optiuni. Exista creme care creaza o bariera impotriva urinei, dar nu este bine sa se foloseasca impreuna cu scutecele de unica folosinta pentru ca le afecteaza capacitatea de absorbtie. Al doilea tip de crema este cea pentru iritatiile funduletului, care hidrateaza si calmeaza pielea.

• O geanta de scutece, daca esti in deplasare

• Paturici protective. Sunt facute pentru copiii care invata sa stea fara scutec si evita ca umezeala sa patrunda la saltea.


Articole recomandate

Citeste si despre