Un biberon pregatit gresit poate pune in pericol viata copilului. Cum se prepara corect

/ / Modificat: 2019-02-21
Un biberon pregatit gresit poate pune in pericol viata copilului. Cum se prepara corect

O lingurita de lapte praf (cea din cutia cu lapte) pentru fiecare 30 ml de apa. Daca sunt 60 ml de apa, se pun 2 lingurite.

Acestea sunt indicatiile universale atunci cand se prepara un biberon cu lapte. Cu toate acestea, nu toti parintii le respecta. Multi, decid ei cum sa pregateasca laptele.

Pericolul apare atunci cand, pe langa modificarea proportiilor formulei de lapte si apa, sunt puse in lapte anumite alimente interzise bebelusului. Atunci, sanatatea lui este in pericol.

Un biberon preparat gresit poate provoca intarziere mintala

Un cuplu originar din Mali, dar care locuia in Barcelona (Spania) a avut o fetita. S-a nascut prematur si in spital totul a decurs bine. Odata ajunsa acasa, mama a alaptat-o, iar dupa cateva luni a decis sa treaca la formula de lapte praf. Dar parintii au pregatit laptele dupa propriile lor reguli.

Acestia au modificat proportia de lapte praf si apa, adaugand mai multe lingurite de lapte si mai putina apa. S-au gandit, de asemenea, sa introduca si alte alimente: orez, cereale, cacao, ulei si sare.

Corpul fetitei nu era pregatit sa primeasca felul acesta de hrana. Procentul modificat de lapte si apa i-au provocat o deshidratare severa. Rezultatul: parintii au mers cu micuta la spital si a fost diagnosticata cu o deshidratare severa, cu insuficienta renala si o tulburare metabolica care a dus la o intarziere mintala severa.

Pare incredibil ca un biberon cu lapte poate provoca daune atat de mari. Ba mai mult, au fost cazuri in care micutul a murit. In unele tari din lumea a treia, laptele este pregatit cu apa contaminata, care provoaca diaree severa nou-nascutilor si chiar moartea.

5 pasi pentru pregatirea corecta a unui biberon cu lapte

Instructiunile de preparare a unei sticle cu lapte sunt universale:

1. Spala-te foarte bine pe maini si sterilizeaza tetina si biberonul.

2. Apa sa fie fiarta si racita sau daca este posibil, foloseste apa plata sau slab mineralizata. Ai grija sa nu fie prea calda. Temperatura corecta este de 37 ° C.

3. Adauga o lingurita de lapte praf pentru 30 ml de apa. Retine ca exista lapte destinat unei anumite varste a copilului. Aminteste-ti ca este mai bine sa torni mai intai apa si apoi laptele praf.

4. Nu adauga cereale inainte de varsta potrivita si nici alte condimente cum ar fi sare, zahar sau miere. Nimic!

5. Acopera sticla si agita bine.

Dupa fiecare utilizare, sa ai in vedere sa cureti bine sticla si tetina, astfel incat sa nu ramana urme de lapte. Laptele pe care bebelusul tau nu l-a baut nu se pastreaza pentru mai tarziu.

Taguri Biberon Biberon bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre