Plimbarea bebelusului in parc primavara, reguli si recomandari

/ / Modificat: 2017-04-12
Plimbarea bebelusului in parc primavara, reguli si recomandari

Plimbarea bebelusului este o activitate foarte necesara pentru sanatatea si dezvoltarea sa psihica. Primavara, promenadele linistitoare in parc sunt o reala placere pentru mamica si puiul ei, gratie aerului curat, al miscarii si al adaptarii la spatiile deschise in cazul sugarului.

plimbarea-bebeluslui

Iata cateva reguli si recomandari pentru plimbari reusite in aer liber odata cu sosirea primaverii!

Daca iarna naprasnica v-a tinut in casa mai mult decat ti-ai fi dorit, primavara este prilejul perfect pentru a te bucura de plimbarea bebelusului in parc fara prea multe restrictii. In afara de micile reguli de igiena si siguranta pe care este important sa le respecti, raman doar avantajele rasfatului in mireasma proaspata a vegetatiei infloritoare si a razelor blande de soare.

Pregatirea pentru plimbarea bebelusului primavara

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este pregatirea corecta pentru plimbarea bebelusului primavara, astfel incat sa nu te confrunti cu situatii neasteptate si accidente pe care sa nu le poti gestiona eficient la fata locului.

Asadar, pregateste o geanta cu:

  • paturica de rezerva;
  • caciulita subtire de bumbac de rezerva;
  • haine de schimb in caz de accidente;
  • aparatoare de vant;
  • 1-2 jucarii preferate;
  • medicamente (daca este cazul);
  • gel dezinfectant pentru maini;
  • un biberon cu apa (bebelusii se deshidrateaza foarte repede);
  • un biberon cu ceai, suc de fructe sau lapte;
  • un biscuite sau un fruct taiat bucatele (daca a inceput sa le consume).

In afara de aceste accesorii de baza, este recomandat sa asiguri protectia pielii sensibile a micutului tau, aplicandu-i pe obrajori, manute si alte parti expuse razelor solare lotiune cu factor de protectie UV.

Expunerea zilnica la soare este extrem de benefica pentru bebelusi, deoarece ajuta organismul sa fixeze vitamina D in sistemul osos. Dupa ce ai aplicat lotiunea protectoare, ai grija sa iti imbraci puiul adecvat, putin mai gros decat s-ar imbraca un adult in mod normal.

Durata ideala pentru plimbarea bebelusului primavara

Plimbarea bebelusului trebuie sa fie adaptata sezonului. Primavara, deplasarile in aer liber este recomandat sa se desfasoare aproximativ 2 ore in fiecare zi, in intervalul 10-17. Deoarece temperaturile sunt schimbatoare in acest sezon de trecere, este necesar sa ai la tine hainute suplimentare pentru o racorire brusca.

Acorda o atentie sporita semnelor care indica scaderea temperaturii corporale, precum nasucul rosu si care curge, extremitatile reci si agitatia copilului. Zona in care alegi sa plimbi bebelusul trebuie sa fie cat mai aproape de locuinta.

Locatia potrivita pentru plimbarea bebelusului primavara

Primul criteriu care indica locatia potrivita pentru plimbarea bebelusului primavara este puritatea aerului. Evita parcurile mici amenajate langa marile artere principale ale orasului si in zone aglomerate, intens circulate. Zgomotul si noxele vor afecta organismul copilului si ii vor tulbura somnul.

Alege un parc de la marginea orasului, cu multa verdeata si copaci care filtreaza aerul si in care domneste linistea. Ai grija sa eviti imprejurimile cu terenuri sportive sau locuri de joaca cu copii mai mari, unde se intampla sa mai "zboare" mingii, jucarii, pietre si alte obiecte care ar putea sa iti raneasca puiul.

Ocoleste, de asemenea, zonele special amenajate pentru plimbarea cainilor de companie. Blana animalelor si bacteriile din materiile lor fecale sunt surse de imbolnavire pentru copilul tau, inca vulnerabil in fata agentilor patogeni din mediu.

bebeplimbare

Accesoriile mamicii pentru plimbarea bebelusului primavara

Nu uita ca plimbarea bebelusului este o experienta benefica atat pentru micut, cat si pentru mamica lui. Bucura-te de vremea proaspata a primaverii si pregateste-te sa petreci 2-3 ceasuri in parc, citind o carte buna in timp ce puiul tau se bucura de siesta in aer liber sau discutand cu alte mamici despre meseria grea si frumoasa de parinte.

Asadar, poti lua cu tine:

  • carti si reviste preferate;
  • un carnetel in care sa notezi informatii importante;
  • un jurnal in care sa surprinzi clipele minunate de care te bucuri;
  • albumul de fotografii al bebelusului pe care sa il arati altor mamici;
  • prajituri facute in casa pentru prietenele tale noi din parc;
  • laptop-ul sau notebook-ul pentru a verifica e-mail-ul sau pentru a rezolva cateva lucruri restante de care nu ai timp acasa.

Taguri Plimbare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre