Alaptarea si staphilococus aureus

/ / Modificat: 2012-01-10
Alaptarea si staphilococus aureus
Intrebare:

- Sotia a nascut pe data de 21 ianuarie 2007. Nasterea s-a realizat prin operatie cezariana. Dupa aproximativ 5 zile de la externare plaga a inceput sa curga. In urma analizelor a reiesit o infectie cu staphilococus aureus. Doresc sa stiu ce trebuie facut in continuare, daca sunt restrictii pentru mama (alaptare), daca se transmite la copil, ce riscuri sint in acest caz. Sotia face deja tratament cu colistin si ovule vaginale.

Raspuns:

Supuratia plagii a aparut asa dupa cum probabil stiti deja in urma contaminarii acesteia cu staphilococus aureus. In mod normal trebuie recoltate culturi de la nivelul plagii si antibioticul care se administreaza sa fie conform cu antibiograma.

Datorita faptului ca in general majoritatea antibioticelor se transmit la nivelul secretiei lactate, va recomand sa intrerupeti alaptarea, cel putin pe perioada administrarii antibioticelor (acest lucru depinde totusi si de medicatia administrata, astfel ca este bine sa cereti si sfatul medicului curant in privinta alaptarii).

Staphilococul in sine nu se transmite prin laptele matern la copil, insa trebuie sa aveti grija in pastrarea igienei personale pentru ca germenele se poate transmite daca atingeti plaga si apoi intrati in contact cu copilul fara sa va spalati pe maini.

In mod normal aceasta infectie se vindeca in 3-7 zile, riscurile existente in aceasta situatie tin in primul rand de transmiterea accidentala la copil, iar referitor la mama, aceasta infectie poate avea ca rezultat desfacerea suturii post interventie chirurgicala.

Articole recomandate

Citeste si despre