3 lucruri de care orice bebelus are nevoie pentru a forma un atasament sigur cu parintii

/ / Modificat: 2024-04-24
3 lucruri de care orice bebelus are nevoie pentru a forma un atasament sigur cu parintii

 

Stiati ca 80% din creierul uman se dezvolta inainte de varsta de trei ani? Potrivit terapeutului de atasament Eli Harwood, bebelusii nostri trec printr-o dezvoltare rapida in acesti primii ani. Asadar, ce masuri poti lua pentru a te asigura ca ei dezvolta atasamente sigure pe masura ce cresc? Specialistul ofera trei sfaturi pe care fiecare parinte ar trebui sa le ia in considerare.

1. Apropierea de persoanele care ii ingrijesc

Potrivit lui Harwood, bebelusii au nevoie sa fie tinuti in brate si rasfatati in aceasta etapa de dezvoltare. Ea spune: "Atunci cand acordam prioritate atingerii fizice, ii asiguram pe bebelusii nostri ca sunt in siguranta". Atunci cand bebelusul se simte in siguranta, se poate concentra mai bine asupra etapelor sale de dezvoltare, spre deosebire de instinctele sale de supravietuire de baza.

2. Leganatul

Ai simtit vreodata nevoia sa iti legeni copilul? Harwood explica faptul ca acest impuls este inradacinat pentru a ajuta la dezvoltarea copilului nostru. Leganarea bebelusului nostru ajuta la dezvoltarea simtului vestibular al acestuia. "Acest lucru poate avea un impact atat asupra echilibrului lor, cat si asupra orientarii spatiale", spune Harwood. De asemenea, miscarea ajuta la simularea uterului, ceea ce poate fi calmant pentru un nou-nascut care plange. Potrivit Raising Children Network, miscarea ajuta, de asemenea, la intarirea gatului si a partii superioare a corpului. Asadar, daca ai un nou-nascut, incearca sa incorporezi timpul pe burtica in rutina lor.

Acestia scriu: "Timpul petrecut pe burta este timpul pe care bebelusul il petrece pe burta in timp ce este treaz." Incorporarea timpului petrecut pe burtica ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor de rostogolire, tarare si mers. Cu toate acestea, este important sa retii ca bebelusul ar putea sa se adapteze cu greu.

3. Oglindirea

Oglindirea este cruciala pentru dezvoltarea copilului. Potrivit lui Harwood, oglindirea este atunci cand reflecti emotiile copilului tau inapoi la el. Dar de ce este important acest lucru? Oglindirea le arata copiilor sa nu neglijeze senzatiile corpului lor. Sa acorde atentie si sa permita emotiilor lor sa isi urmeze cursul. Asistentul social clinic Danielle Maxon adauga: "Incurajeaza autoreflectia, ii ajuta pe copii sa se simta intelesi si acceptati si promoveaza exprimarea completa si sanatoasa a emotiilor".

Ca proaspeti parinti, s-ar putea sa va luptati cu oglindirea. Daca ai un copil care nu poate vorbi, incearca sa oglindesti prin expresia faciala. Daca bebelusul tau plange incearca sa folosesti o expresie faciala trista cu un ton mai moale.

"Pe de alta parte, daca este fericit, atunci folosesti o fata fericita cu un ton mai vesel", spune Harwood.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Atasament bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre