Plimbarile zilnice cu bebelusul sunt mai importante decat crezi. De ce sa nu sari peste acestea

/ / Modificat: 2022-10-31
Plimbarile zilnice cu bebelusul sunt mai importante decat crezi. De ce sa nu sari peste acestea

Sunt multe intrebari care ne vin in minte atunci cand ajungem acasa cu bebelusul. Una dintre ele este cand si cum sa iesim la plimbare cu bebelusul, o activitate pe care medicii o recomanda in unanimitate pentru ca ofera numeroase beneficii atat bebelusilor, cat si mamelor.

Insa, multe mamici isi pun numeroase intrebari despre plimbarile micutilor. Astazi vom incerca sa raspundem la cele mai frecvente dintre acestea.

Cand sa mergi la plimbare cu bebelusul tau?

Plimbarile bebelusului trebuie facute inca din prima zi in care ajungeti acasa (cu conditia sa fii in stare fizic de acest lucru). In caz contrar, bebeludul poate fi scos afara de tatal acestuia sau de bunici. 

In ceea ce priveste frecventa, cu exceptia cazului in care vremea nu iti permite, ideal este sa scoti zilnic bebelusul din casa. Cel mai bun moment pentru a face plimbarea zilnica, depinde de anotimp. In timp ce vara este indicat ca micutii sa fie scosi afara la primele ore ale diminetii, sau seara tarziu, iarna plimbarile pot fi facute mai tarziu, cand temperaturile mai cresc.

De ce ar trebui sa iesi in fiecare zi la plimbare cu copilul?

Plimbarile reprezinta un moment de relaxare atat pentru mama, cat si pentru copil.

Exista multe beneficii ale plimbarilor, dar unul dintre cele mai importante este, fara indoiala, faptul ca reprezinta un moment de relaxare atat pentru mama, cat si pentru copil.

O schimbare de mediu, in care noptile cu multe treziri pentru alaptare, cu schimburi de scutece si somn perturbat, sunt la ordinea zilei, este o schimbare benefica atat pentru bebelus, dar mai ales pentru mama. 

Bebelusul este relaxat de miscare fie a mamei sale, daca este in port-bebe, fie a caruciorului. Iar mama este relaxata de faptul ca este, din nou, in aer liber.

Previi deficienta de vitamina D

De ceva timp, multi bebelusi sufera de deficienta de vitamina D si se pare ca motivul se datoreaza lipsei de lumina solara. Desi nu ar trebui sa expunem bebelusii la lumina directa a soarelui, este vital ca ei sa stea in aer liber pentru ca organismul lor sa poata sintetiza vitamina D de care au nevoie; prin acest gest, ei pot obtine 90% din ceea ce au nevoie, restul de 10% primindu-l din alimentatie.

Plimbarile ajuta dezvoltarea cognitiva a copilului

Plimbarile favorizeaza dezvoltarea cognitiva a bebelusilor, deoarece acestia primesc diferite tipuri de stimuli auditivi si vizuali fata de cei pe care ii au acasa, de la miscarea copacilor la fetele oamenilor pe care ii intalnesc pe strada.

Se creeaza o conexiune mai puternica intre mama si copil

Mersul pe jos te ajuta, de asemenea, sa te conectezi cu bebelusul tau. Cu atat mai mult, in primele luni de viata cand copilul sta in carucior cu fata spre tine, sau cand este purtat in port-bebe. 

Ce ar trebui sa purtam atunci cand mergem la plimbare cu copilul?

In primele zile, plimbarile vor fi scurte, pana la refacerea completa a mamei. De cele mai multe ori acestea au loc in apropierea locuintei, prin urmare nu vei avea nevoie de prea multe lucruri. O paturica, daca este frig, un scutec si servetele umede, este tot ce iti trebuie.

Pe masura ce timpul de plimbare se prelungeste, vei avea nevoie de mai multe lucruri:

- Scutece si servetele

- Lapte praf si biberon, in cazul in care nu alaptezi, sau lapte pompat si pus in biberon, daca nu te simti confortabil sa alaptezi in public

- Babetele

- Un schimb de haine

- O jucarie

Dupa ce bebelusul ajunge la varsta diversificarii, pe langa cele de mai sus, poti lua cu tine apa si gustari constand in piureuri de fructe.

FOTO: freepik.com

Taguri Plimbare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre