Bebelusii si canicula. Cum sa faci fata zilelor toride de vara

/ / Modificat: 2021-07-05
Bebelusii si canicula. Cum sa faci fata zilelor toride de vara

Zilele caniculare sunt greu de suportat de adulti, insa pentru bebelusi acestea sunt cu adevarat riscante. Putina neatentie poate duce imediat la aparitia deshidratarii si la epuizarea termica.

Tocmai de aceea este important ca in zilele caniculare sa ai o grija deosebita de copilul tau si sa te asiguri ca micutul nu este afectat de temperaturile caniculare.

Hidratarea, extrem de importanta

Hidratarea este extrem de importanta pentru bebelus in zilele caniculare. Tine cont de faptul ca bebelusul nu iti poate spune cand ii este sete, prin urmare daca nu a inceput diversificarea hraneste-l mai des la san. In schimb, daca a ajuns la varsta la care poate bea si apa este indicat sa-i dai cat mai des sa bea apa.

De asemenea, este foarte important ca si tu sa te hidratezi foarte bine in aceste zile deoarece deshidratarea in cazul femeilor care alapteaza se produce mult mai rapid.

Ce trebuie sa faci cand iesi cu bebelusul la plimbare

In zilele caniculare trebuie sa acorzi mai multa atentie pregatirilor pentru a iesi la plimbare, dar si locurilor prin care alegi sa mergi cu cel mic. Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca micutul tau se simte confortabil:

  • Cand iesi cu bebelusul la plimbare imbraca-l in haine cat mai subtiri, care sa-l protejeze de razele soarelui, dar care sa-i lase pielea sa respire. Copilul trebuie sa se simta confortabil in hainute si sa nu se supraincalzeasca.

  • Nu uita de crema cu factor de protectie solara. Inainte de a scoate bebelusul din casa este important sa-l dai cu o crema cu factor de protectie solara. Foloseste o crema cu SPF 50+, chiar daca nu planuiesti sa stai cu acesta la soare.

  • Alege locuri umbroase si racoroase pentru plimbare. In acest fel bebelusul se va simti confortabil si eviti riscul de surpaincalzire.

  • Nu uita sa il hidratezi cat mai des. In functie de varsta ii poti oferi fie lapte, fie apa, in functie de varsta.

Tine bebelusul intr-o camera racoroasa

Cand esti in interior este important ca bebelusul sa stea intr-o camera racoroasa, cu aer conditionat sau cu o buna ventilatie. Temepratura din camera in care acesta este tinut trebuie sa fie de 24-26 de grade Celsius.

Daca nu ai aer conditionat acasa alege sa petreci timpul in locuri racoroase precum un mall, daca temperatura din casa depasteste 30 de grade. Ventilatoarele pot fi utile pentru circularea aerului insa acestea nu racoresc incaperea si nu scad riscul de epuizare termica.

Cum ajuti copilul sa se racoreasca

In cazul in care nu ai aer conditionat este important sa apelezi la mijloace care sa ajute copilul sa se racoreasca. Iata cateva metode la care poti apela cu incredere:

  • Fa-i baie in apa calaie. Ai grija insa ca apa sa fie calduta, nu rece. In caz contrar, trecerea de la caldura la rece poate duce la soc termic.

  • Sterge pielea bebelusului cu un prosop umed. Porii vor fi curatati si vor putea respira mai bine. In plus, apa ii va aduce bebelusului o stare de confort si racoare. Prosopul trebuie umezit in apa calduta, nu rece.

  • Elimina aparatorile de la pat, pentru a lasa aerul sa circule. In caz contrar, chiar daca in restul incaperii aerul circula si este mai suportabil, in patut aerul va ramane in loc ducand la supraincalzirea bebelusului.

  • Lasa bebelusul sa stea doar in scutec, cand este in casa, pentru ca temperaturile ridicate sa poata fi mai usor de suportat.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Canicula bebelusi Masuri canicula

Articole recomandate

Citeste si despre