Tratamentele naturale sau alternative castiga din ce in ce mai mult teren in terapia celor mai multe simptome si afectiuni usoare la copii. Nici bebelusii, mai sensibili din fire, nu fac excep Fie ca vorbim de bautul unui strop de suc de prune pentru tratarea constipatiei sau de baile calmante cu faina de ovaz pentru calmarea iritatiilor pielii, remediile naturiste raman o optiune ieftina, sanatoasa si confortabila.
Ceapa, cel mai bun decongestionant
Ceapa cruda, taiata felii poate oferi un miros al camerei nu tocmai placut, insa ajuta la desfundarea cailor nazale la copii. Pune cateva felii de ceapa pe o farfuriuta in camera, langa patut si vei observa cum micutul tau va respira mai usor. Continutul de sulfura din ceapa ajuta la eliminarea mucusului si a fluidelor in exces din organism.
Aburii, pentru o respiratie mai usoara
Tot ca remediu pentru nasucul infundat si imposibilitatea de a respira este si metoda cu aburii din baie. Da drumul la apa fierbinte in baie, inchide usa si lasa putin sa se faca aburi. Apoi tine copilul putin in baie (nu foarte mult) si vei observa cum reuseste sa decongestioneze caile respiratorii ale copilului.
Lamaia, pentru calmarea febrei
Febra la bebelusi este una dintre acele simptome care sperie parintii, desi ea arata de fapt ca sistemul imunitar functioneaza si ca lupta impotriva bolii. Ai motive reale de ingrijorare atunci cand aceasta apare la copii cu varsta sub 3 luni.
Pentru a reduce considerabil febra la bebelusi, ia in considerare urmatorul remediu naturist: taie o lamaie in felii si pune-le intr-un bol cu apa calduta pentru a capta uleiurile aromatice ale fructului. Folosind un tampon de bumbac tamponeaza usor corpul bebelui. Lamaia are proprietati de racorire a organismului, si impreuna cu apa ajuta la scaderea temperaturii.
Alimentatia mamei, cel mai bun remediu naturist pentru calmarea gazelor la sugari
Cea mai comuna cauza a gazelor intestinale la copii si a durerilor abdominale o reprezinta alimentatia mamelor care alapteaza. Alimentele care produc cele mai multe gaze sunt: lactatele, ouale, legumele inrudite cu varza si legumele boabe. De aceea, este indicat sa limitezi consumul acestora, precum si al condimentelor, ciocolatei sau cafeinei.
Sucul de prune, solutie impotriva constipatiei
Prunele sunt bogate in sorbitol, o substanta care are efect de laxativ usor si ajuta la combaterea constipatiei la bebelusi. Daca bebelusul tau este constipat si are scaunele foarte tari, incearca sa adaugi in dieta ta prune (daca il alaptezi) sau sa ii dai cativa stropi de suc, dar numai dupa ce bebelusul implineste 6 luni. Ori il poti adauga in piure alaturi de late fructe.
Fulgii de ovaz, pentru o piele curata si catifelata
Fulgii de ovaz sunt un excelent aliment pentru micul dejun, insa daca bebelusul tau are o piele uscata, predispusa la iritatii, atunci baia cu faina de ovaz este ce amai indicata. Pune fie faina d eovaz sau mixeaza fulgii la blender si apoi pune o canuta mica in apa in care ii faci baita copilului. Tine-l in baita cam 15 minute in apa cu ovaz.
Musetelul, un calmant natural pentru bebelusi
Ceaiul de musetel este cel care il ajuta pe bebelus sa doarma mai bine si sa ii calmeze durerile de stomac sau colicile. El poate fi folosit sub forma de comprese aplicate pe abdomen sau date sub forma de ceai. Este indicat sa vorbesti in prealabil cu medicul inainte de a da copilului orice fel de ceai.