Sfaturi pentru a adormi un bebelus care vrea doar in brate

/ / Modificat: 2021-09-27
Sfaturi pentru a adormi un bebelus care vrea doar in brate

Din momentul in care se nasc, bebelusii vor sa petreaca cat mult timp in bratele mamei lor. Acest lucru este perfect normal deoarece au nevoia de a se simti protejati asa cum se simteau cand erau in pantec.

Pe masura ce zilele trec, copilul va petrece insa tot mai putin timp in bratele mamei, fiind mai preocupat sa exploreze lumea care il inconjoara. Cu toate acestea, unii copii, refuza sa foarma in propriul patut sau departe de mama. Cei mai multi dintre acestia nu adorm daca nu sunt tinuiti in brate.

Bebelusul tau se confrunta cu aceeasi problema? Iata cateva sfaturi, oferite de medicul pediatru american Dawn Rosenberg, care iti pot fi de folos.

Ce poti face ca bebelusul sa nu mai doarma in bratele tale?

In primul rand este important sa stii ca pentru un sugar este normal sa vrea sa stea cat mai mult in brate. In functie de caracterul acestuia, copilul va dori sa stea mai mult sau mai putin in bratele parintilor. Aceasta etapa nu dureaza, de obicei, mai mult de patru luni.

Daca bebelusul tau continua sa vrea sa adoarma doar in brate si dupa varsta de patru luni este important sa rezolvi aceasta problema cu rabdare si dragoste.

Obisnuieste-l cu alte suprafete in timp ce va jucati

Daca bebelusul tau nu poate merge inca, dar este treaz pentru perioade lungi de timp, incearca sa-l asezi pe un covor sau intr-un leagan si sa va jucati cu impreuna. Facand acest lucru il vei obisnui treptat sa stea si in alte locuri nu doar in bratele tale.

Lasa-l sa traga un pui de somn in patut sau in cos

Somnul de pranz este oobisnuinta in viata copiilor pana la inceperea scolii. Prin urmare, respecta-I nevoiel inca din primele luni de viata si lasa-l da adoarma langa tine, pe canapea, in pat sau chiar in patutul lui. In acest fel se va obisnui mai usor sa adoarma fara sa-l tii in brate.

Creeaza o rutina de somn

Specialistii din intreaga lume sustin ca o rutina pe care sa o stabilesti zilnic, inainte de culcare, ajuta copilul sa se relaxeze si sa adoarma mai usor. Prin urmare este important sa stabilesti o rutina care sa vi se potriveasca si care sa-l pregateasca pe micut pentru somn. De exemplu o baie relaxanta, schimbarea in pijamele si cititul unei povesti sunt cele mai des practivate rutine.

Ofera-i o paturica sau un animal de plus

Acest punct se aplica copiilor mai mari, de peste 1 an. Insa este o modalitate la care parintii pot apela pentru a-i obisnui pe cei mici sa doarma in patutul lor. In cazul bebelusilor insa, aceasta metoda nu este recomandata deoarece copilul se paote sufoca in smon.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Somn bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre