Relatia adult – copil: De la haos la armonie, atelier de comunicare

/ / Modificat: 2012-11-26
Relatia adult – copil: De la haos la armonie, atelier de comunicare

Relatia adult – copil: De la haos la armonie, Atelier de Comunicare prin Metoda ESPERE®

Perioada: 27 – 28 octombrie 2012

Ora: 09:00 – 18:00

Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER (Romania), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul metodei ESPERE® si in parteneriat cu Centrul ADRES (Franta), organizeaza in 27 si 28 octombrie 2012 Atelierul de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relatia adult – copil: de la haos la armonie.

Atelierul se adreseaza parintilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor scolari, asistentilor sociali, tuturor categoriilor profesionale care interactioneaza cu copii si persoanelor interesate in mod direct de imbunatatirea relatiei adult-copil.

Programul va fi sustinut de Aleth Naquet, psiholog clinician, formata in Metoda ESPERE® de catre Jacques Salomé. Din 1996, este formator si moderator in relatiile umane in cadrul centrului ADRES, fondat de ea in Paris. Pana in luna mai 2009 a fost presedintele Institutului ESPERE, garantul metodei. Aleth Naquet este, de asemenea, practiciana si formatoare TIPI (Tehnica de identificare senzoriala a fricilor inconstiente) si practiciana EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Intr-o maniera dinamica si vie, atelierul permite celor care nu cunosc Metoda ESPERE® sa o descopere intr-un timp scurt, lucrand pornind de la intrebari si cereri concrete, din viata de zi cu zi.

"In cadrul atelierelor mele propun invatarea meseriei de parinte, care este foarte importanta. in mod special, de a invata sa diferentiezi doua dimensiuni relationale la tine, ca si parinte: dimensiunea Mamica  / Tatic, care da si primeste, spune "Da", si dimensiunea Mama / Tata, care cere si refuza, frustreaza, spune "Nu". Aceste doua dimensiuni relationale sunt necesare pentru a creste un copil. Este rolul tau sa spui "Da" nevoilor copilului si sa diferentiezi nevoile de dorintele copiilor; si, de asemenea, de a nu implini dorintele copilului in locul lui", declara Aleth Naquet, formator in Metoda ESPERE®, Directorul Centrului Adres Paris


Obiectivul atelierului este acela de descoperi si de a pune in practica noi moduri de comunicare si pozitionare fata de copiii de toate varstele (de la nou-nascuti la adolescenti) si de a construi cu ei relatii vii si armonioase, care sa le permita sa se dezvolte mai bine, sa-si imbunatateasca viata in familie si societate.

Participantii vor primi o Atestare internationala eliberata de Centrul ADRES – institutia din Franta abilitata de Institutul ESPERE sa deruleze in Romania programele de formare in Metoda ESPERE® in colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din Romania.

La sfarsitul celor doua zile, participantii vor putea sa constientizeze si sa transforme mesajele anti-relationale in mesaje relationale, sa se pozitioneze corect fata de copii, sa propuna relatii de confruntare, inlocuind astfel conflictele, sa construiasca o relatie bazata pe autoritate, sa propuna copiilor care ii inconjoara o comunicare vie si armonioasa.

"De 11 ani am ocazia sa vad cu ochii mei cum oameni obisnuiti, ca mine si ca tine, au inteles si mai apoi au indragit metoda ESPERE®. Am vazut cum practicarea comunicarii relationale in viata de zi cu zi a adus cu sine schimbari bune in viata lor, le-a readus zambetul pe buze, i-a ajutat sa aiba relatii mai vii, mai sanatoase, mai creative" – Claudia Jimeno, Director Centrul AmaneSer

Costul acestui atelier este de 190 Euro de persoana, iar aceasta taxa include: participarea la program, suportul de curs, traducere (romana – franceza, franceza – romana) pe durata intregului program si 2 pauze de cafea.

Atelierul va aborda urmatoarele teme:

  • Echilibrarea functiilor parentale – mama - mamica, tata - tatic;
  • Transformarea mesajelor toxice, anti-relationale in cadrul comunicarii adult-copil;
  • Reguli de igiena relationala;
  • Cele patru nivele de comunicare;
  • Deprinderea modului in care sa asculti un copil si un adolescent;
  • Bolile copiilor, comportamentele atipice si limbajele corpului;
  • Diferentierea dintre nevoile si dorintele copiilor;
  • A sti sa ceri, sa dai, sa primesti si sa refuzi in mod relational.


Pentru mai multe detalii si inscrieri: www.amaneser.ro
e-mail: amaneser@amaneser.ro

Taguri Comunicare parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre