Bebelusul tau comunica prin plans

/ / Modificat: 2015-07-22
Bebelusul tau comunica prin plans

Plansul bebelusilor este aproape sinonim cu limbajul lor. Un copil isi exprima emotiile in primul rand prin plans, diferite sunete sau ras.

Majoritatea parintilor isi doresc un copil care sa creasca fara sa planga, dar sa nu uitam ca plansul este singura modalitate a copilulului tau de a comunica in primele luni de viata. In primul rand trebuie sa accepti faptul ca plansul este modul prin care copilul tau isi dezvolta limbajul.

Mai ales in primele 6 luni, copiii plang pentru a-si face cunoscute nevoile. Ca si parinte, de cele mai multe ori iti poti da seama ce insemna plansul copilului tau.

Cel mai intalnit motiv pentru care plang bebelusii este foamea, dar acesta nu este singurul.

Copiii plang pentru a-si exprima diferite nevoi. Invata sa intelegi plansul bebelusului tau si sa vii in intampinarea nevoilor lui de fiecare data.

De ce plange bebelusul?


Foamea: in primele luni de viata, bebelusii trebuie hraniti la intervale scurte de timp, uneori chiar mai des de 2 ore. Hranirea frecventa a bebelusului ii va fi de folos si, in timp, mesele se vor rari.

Setea: de obicei nu se intalneste in cazul copiilor care sunt alaptati, dar se poate intalni in cazul celor hraniti cu biberonul, mai ales pe timpul verii.

Scutecele: daca scutecele nu sunt schimbate pentru mai mult timp, pot provoca bebelusului discomfort si chiar iritarii dureroase sau care provoaca usturimi. Schimbarea periodica a scutecelor poate preveni aceste situatii.

Temperatura: deoarece copiii nu se pot schimba singuri si nu se pot dezveli, vor plange pentru a-ti atrage atentia asupra faptului ca nu se simt confortabil. Cea mai buna solutie este sa verifici corpul bebelusului: daca ti se pare ca este rece, mai adauga o paturica sau un strat de haine, daca este transpirat sau foarte cald, inlatura un rand de haine.

Hainele sau pozitia: verifica intotdeauna ca hainele bebelusului sa nu aiba etichete sau parti care l-ar putea deranja. Ai grija, de asemenea, ca in patut sa nu existe jucarii pe care el sa se aseze, iar asternutul de pe pat sa fie bine intins (fiecare cuta a asternutului este o posibila cauza de discomfort).

Ai grija sa schimbi din cand in cand pozitia bebelusului din timpul somnului, el este prea mic pentru a se putea intoarce.

Scaunul: este posibil ca bebelusul sa planga, sa tipe si sa se inroseasca atunci cand isi face nevoile. Totul va trece imediat ce termina.

Teama si anxietate: zgomotele puternice sau miscarile bruste il pot speria pe micutul tau asa ca fii cat mai blanda cu putinta.

Plictiseala: atunci cand sunt plictisiti, cei mici plang pentru a-ti atrage atentia. Daca il vei lua in brate si vei interactiona cu el ai toate sansele sa-l opresti din plans.

Oboseala: unui bebelus ii este greu sa isi dea seama ca trebuie sa doarma atunci cand este obosit. Este de datoria ta sa-l linistesti si sa-l pregatesti de culcare, nu sa-l stimulezi.

Uneori se intampla ca parintii sa intre intr-o stare de panica si de nervozitate atunci cand nu reusesc sa-si linisteasca copiii din plans. Cei mici simt starea parintilor, iar asta nu-i face decat sa planga si mai mult. Daca acest lucru ti se intampla adesea, ar fi bine sa vorbesti cu medicul. Un copil bolnav va plange, dar va avea si alte simptome, precum curgerea nasului, febra, diaree etc. In general, un copil sanatos va avea un plans puternic si zgomotos. Daca plansul copilului tau devine mai slab si mai putin zgomotos, e cazul sa mergi la medic.

Taguri Plans bebelusi Cauze plans bebelusi Comunicare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre