Drumul spre gradinita sau scoala cu copilul tau

/ / Modificat: 2013-01-18
Drumul spre gradinita sau scoala cu copilul tau





 

Drumul spre gradinita sau scoala este o ocazie in plus de comunicare. Daca mergeti pe jos sau cu masina, avantajele sunt diferite. Fiecare dintre modurile in care ajungeti la scoala sau gradinita are alte caracteristici de care te poti folosi.

De acest drum facut impreuna te poti folosi pentru a-i dezvolta simturile de orientare, de logica, de analiza si chiar bunul simt si bunele maniere.

 Mersul cu masina

Daca plecati impreuna cu masina, profita de jocurile de calatorie, deoarece traficul te poate tine ceva timp si cel mic se poate plictisi.

Pune-i cat mai mute intrebari despre ce urmeaza sa faca in ziua respectiva la gradinita sau ce orar are la scoala in ziua aceea ori cum i s-au parut temele. Incearca sa afli si cum i se par colegii, daca are relatii mai apropiate cu vreunii dintre ei, pentru a vedea nivelul sau de socializare.

Fa din orice lucru un mic joc sau da-i o nuanta de mister, copiii iubesc aceste aspecte. De exemplu, roaga-l sa-ti enumere zonele prin care treceti in drum spre unitatea de invatamant, pe masura ce le traversati sau, daca locuiti intr-un oras mai mic, sa numeasca strazile fiecarei intersectii. Utilitatea acestui lucru se reflecta in dezvoltarea simtului sau de orientare.

Limiteaza-te totusi la lucrurile care nu iti distrag atentia de la condus – nu ai vrea sa pui viata cuiva in pericol!

Mersul cu mijloacele de transport in comun

Daca folositi mijloacele de transport in comun pentru a ajunge la scoala sau gradinita, ai ocazia sa il inveti bunele maniere in astfel de conditii. In autobuze, tramvaie sau trolee nu este frumos sa vorbim tare, sa mancam, sa ascultam muzica tare, sa facem murdar, iar cand vedeti in jurul vostru calatori care incalca aceste regului, explica-i ce greseste fiecare si care ar fi fost comportamentul adecvat in acea situatie.

Invata-l sa faca loc, sa spuna multumesc si te rog, bunele maniere se pot invata din mers!

Mersul pe jos

Daca mergeti pe jos inseamna ca unitatea de invatamant nu este foarte departe, deci nu ai foarte mult timp la dispozitie. Insa poti sa ii pui intrebari legate de felul in care decurg lucrurile zilnice la gradinita sau la scoala, daca ii plac sau nu colegii si cadrele didactice sau ce urmeaza sa faca in acea zi acolo.

Daca mergeti pe jos incearca sa nu ii lasi jucarii in mana pe drum daca stii ca le scapa pe jos – nu e nici igienic, nici sanatos si in plus te obliga sa le speli din nou si din nou.


Articole recomandate

Citeste si despre