Cum sa te asiguri ca ii dai copilului fructe si legume fara pesticide

/ / Modificat: 2020-10-19
Cum sa te asiguri ca ii dai copilului fructe si legume fara pesticide

Cand vine vorba despre copiii nostri, cu totii ne dorim ce e mai bun pentru ei. Cu atat mai mult cand in joc este sanatatea lor. Avem grija sa le oferim micutilor nostri o alimentatie echilibrata si sanatoasa, insa uneori toate eforturile noastre sunt zadarnicite de vicii ascunse ale produselor care, credem noi, sunt tot ce poate fi mai bun.

Stim toti ca secretul unei sanatati de fier este o alimentatie care sa includa zilnic fructe si legume. Bogate in vitamine si nutrienti esentiali pentru fiecare parte a organismului uman, acestea ne ajuta sa tiemn la distanta bolile si intaresc sistemul imunitar. Legumele pot fi consumate sub orice forma, proaspete sau congelate, preparate sau crude, fructele la fel. Marea problema atunci cand nu ai o gradina proprie este, insa, riscul de contaminare a acestora cu pesticide, caz in care consumul lor nu mai este la fel de sigur pentru sanatate.

Multe produse naturale de pe rafturile cu legume si fructe nu sunt chiar atat de naturale precum s-ar crede. Multe sunt contaminate cu pesticide periculoase pentru sanatate sau sunt "imbracate" intr-o pelicula fina de ceara, menita sa le mentina proaspete mai mult timp. Toate acestea sunt greu de indepartat sub un simplu jet de apa si ajung in organismul nostru fara sa avem habar.

Contaminarea legumelor si a fructelor poate fi biologica (microbi, virusuri, ciuperci, bacterii) sau chimica (pesticide, in special organo-fosfati). Vrei sa te asiguri ca tu si familia ta aveti parte de o alimentatie fara pesticide? Din casa nu ar trebui sa iti lipseasca un bio absorbant pentru decontaminarea fructelor si a legumelor, procedeu obligatoriu inainte ca acestea sa fie pregatite si consumate.

doctor zeco

De ce sa folosesti un agent decontaminant

Pelicula de ceara de pe suprafata fructelor si a legumelor nu dispare sub jetul de apa rece cu care speli de obicei alimentele. Nici cele mai multe dintre pesticide nu vor fi indepartate complet, ci cel mult diluate. Prin urmare, pe langa apa cu care le speli din abundenta este recomandat sa folosesti si un agent decontaminant, precum bio absorbantul Dr. Zeco.

Dr. ZECO este un produs 100% natural, obtinut prin activarea clinoptilolitului din zeolit micronizat, care elimina pesticide, mucegai, toxine, metale grele si radioactive, fara a modifica, insa, gustul si aroma alimentelor. Produs cu zeolit de Rupea, acest decontaminant are PH alcalin, absoarbe inclusiv imazalilul de pe fructe, fara sa le altereze proprietatile.

La un kilogram de legume si fructe, sunt suficiente 5 gr de Doctor ZECO puse intr-un vas cu apa, in care produsele vor fi spalate si lasate in jur de 15 minute. Daca stratul de ceara a fost prea gros, e posibil sa fie nevoie sa le frecati usor cu un burete pentru a-l indeparta. La final se clateste totul sub jet de apa, iar legumele si fructele vor putea fi consumate, preparate sau conservate in siguranta.

Foloseste produse certificate

Pentru a fi sigur ca mananci sanatos impreuna cu familia ta, e bine sa stii ca agentul Doctor ZECO a trecut prin toate etapele de testare, verificare si certificare necesare.

Este un produs folosit si recomandat chiar si de specialisti in medicina si nutritie. "Legumele, fructele si leguminoasele pot fi contaminate fara a se modifica gustulsau mirosul, ceea ce face imposibila detectarea contaminarii! Pentru siguranta alimentara, decontaminarea trebuie sa fie un obicei permanent. Pentru aceasta recomand Doctor Zeco, produs care a fost testat cu succes in familia mea", spune prof. dr. Nicolae Hancu.

In plus, produsul este certificat de patru institute de cercetare - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceuticasi Institutul National de Sanatate Publica - si de o universitate - USAMV Cluj-Napoca.

Taguri Alimentatie 1-2 ani Fructe alimentatie Legume alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre