Popcornul, periculos pentru copii! De la ce varsta se recomanda

/ / Modificat: 2024-11-04
Popcornul, periculos pentru copii! De la ce varsta se recomanda

Popcornul, sau floricelele de porumb, este un snack popular, iubit de copii si adulti deopotriva. Cu toate acestea, in ciuda aspectului sau inofensiv si a gustului delicios, popcornul poate prezenta riscuri pentru sanatatea celor mici. Este esential sa intelegem de la ce varsta este sigur sa introducem popcornul in dieta copiilor si ce precautii trebuie luate.

Riscurile consumul de popcorn la copii

Popcornul poate reprezenta un pericol de sufocare, in special pentru copiii sub 4 ani.

„Textura popcornului il face un aliment dificil de mestecat pentru cei mici, care nu au inca toate abilitatile necesare pentru a consuma alimentele solide in siguranta”, explica Dr. Maria Radu, pediatru la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. „Din pacate, se intampla frecvent ca boabele de popcorn sa ramana blocate in gat, provocand dificultati respiratorii sau chiar asfixie”, adauga ea.

De la ce varsta se recomanda popcornul?

Expertii recomanda ca popcornul sa nu fie oferit copiilor sub 4 ani. Dupa aceasta varsta, copiii pot incepe sa consume popcorn, dar este important ca parintii sa fie atenti la modul in care este preparat si servit. Dr. Radu subliniaza:

„Dupa varsta de 4 ani, este posibil ca majoritatea copiilor sa fie capabili sa mesteca popcornul in siguranta, dar este esential ca acesta sa fie servit in portii mici si sub supravegherea adultilor.”

La ce trebuie sa fim atenti atunci cand le dam copiilor popcorn

Supervizati consumul: Asigurati-va ca, atunci cand copiii consuma popcorn, sunt supravegheati pentru a interveni rapid in cazul in care intampina dificultati.

Optati pentru popcorn simplu: Alegeti popcornul simplu, fara a adauga arome artificiale, unt sau prea multa sare.

„Popcornul simplu este cea mai buna optiune, deoarece este mai sanatos si mai usor de digerat”, recomanda Dr. Andrei Popescu, nutritionist pediatric.

Invatati-i sa mestece: Ajutati copiii sa isi dezvolte abilitatile de mestecat prin incurajarea unei alimentatii variate si sanatoase, care sa includa si alte tipuri de alimente solide.

Verificati portiile: Asigurati-va ca portiile de popcorn sunt adecvate varstei si capacitatilor de mestecare ale copilului.

Incercati alternative: Daca aveti ingrijorari cu privire la consumul de popcorn, considerati alternative sanatoase, cum ar fi cerealele integrale, sticksurile de legume sau fructele taiate.

Sursa: retetesivedete.ro , depici.protv.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Popcorn Popcorn alimentatie copii Alimente periculoase copii

Articole recomandate

Citeste si despre