Copilul tau aduna mereu pietre: de ce o face și ce vrea de fapt sa-ti spuna prin acest gest?

/ / Modificat: 2023-02-24
Copilul tau aduna mereu pietre: de ce o face și ce vrea de fapt sa-ti spuna prin acest gest?

Copiii au capacitatea de a se minuna și de a vedea frumusețea în orice. Din păcate, cu timpul, în cele din urmă pierdem această calitate frumoasă și pură, dar este prețios să îi vezi admirând tot ce îi înconjoară prin privirea lor inocentă.

Acest dar frumos nu numai că îi determină să colecționeze tot felul de obiecte, dar și să ne ofere lucruri care sunt speciale pentru ei și au o semnificație puternică, cum ar fi pietrele.

Pietrele exercită un magnetism singular asupra copiilor, așa că nu este neobișnuit să-i vedem în parc sau la țară admirându-le îndeaproape și punându-și câteva în buzunar pentru a ni le dărui mai târziu.

Copiii și legătura lor cu natura

Ființele umane sunt strâns legate de natură, dar, de cele mai multe ori, stilul și ritmul de viață pe care îl ducem sfârșesc prin a ne îndepărta de ea și de numeroasele beneficii pe care aceasta ni le aduce, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Copiii sunt foarte fericiți în contact cu natura, le place să se joace în aer liber, să experimenteze și să învețe în mod natural și, mai presus de toate, să admire frumusețea care îi înconjoară. Din acest motiv, metodele educaționale precum Montessori susțin contactul cu natura și utilizarea materialelor naturale pentru a stimula învățarea în copilărie.

Din păcate, pe măsură ce creștem, pierdem această capacitate neprețuită de uimire și de apreciere a esenței celor mai mici lucruri. Dar, după cum putem vedea, elementele naturale au o valoare importantă și puternică pentru copii.

De ce le plac pietrele atât de mult?

Or, dintre toate elementele care pot fi găsite cu ușurință în natură, copiii manifestă o predilecție deosebită pentru pietre. De ce se întâmplă acest lucru?

În primul rând, pietrele sunt materiale care pot fi găsite oriunde, fie la țară sau la munte, în parc, pe stradă sau în drum spre școală în fiecare dimineață. Dar, de asemenea (și acest lucru este deosebit de uimitor pentru ei), nu există două pietre la fel.

Noi, ca adulți, poate că nu găsim prea multe diferențe între o piatră și alta în același mediu, dar copiii sunt capabili să aprecieze diferențele subtile de culoare, formă, reflexii sau atingere care le fac unice.

Ele durează pentru totdeauna

Copiii au tendința de a ne dărui și flori, dar își dau seama curând că acestea se ofilesc și devin inestetice. Cu toate acestea, pietrele sunt aproape indestructibile și rămân nealterabile în timp, ceea ce le face cadoul perfect.

Toate particularitățile menționate mai sus ar putea fi rezumate într-una singură: puterea eternă, unică și de nezdruncinat pe care o au pietrele pentru copii; caracteristici care fac din ele cel mai bun cadou pe care ni-l pot oferi pentru a ne arăta dragostea lor pură și necondiționată.

Așadar, atunci când copilul tău îți oferă o piatră în dar, apreciază marea dragoste din spatele ei, precum și efortul pe care l-a depus pentru a o găsi și a o selecta exclusiv pentru tine. Acea piatră este cea mai specială piatră pe care a văzut-o vreodată și cu siguranță are calități uimitoare care o fac demnă de a fi în mâinile tale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Comportament copii

Articole recomandate

Citeste si despre