Asigura-i copilului tau premisele unei dezvoltari sanatoase!

/ / Modificat: 2012-09-23
Asigura-i copilului tau premisele unei dezvoltari sanatoase!

Copilul tau stie sa numere pana la 10 in trei limbi la doi ani? A invatat tot alfabetul la numai 3 ani? Canta, spune poezii si iti pune intrebari complicate chiar si pentru tine, ca adult? Felicitari, ai un copil foarte inteligent!

Insa ai grija, pornind de la ideea ca micutul tau este destept si, ca atare, lucrurile si evolutia lui se vor dezvolta de la sine, exista posibilitatea sa nu il ajuti cu adevarat. Pentru ca, la fel ca un muschi care trebuie lucrat pentru a atinge performantele sale maxime, inteligenta copiilor trebuie stimulata.

Cu siguranta principala preocupare a oricarui parinte este inteligenta copilului sau. Dar ce este inteligenta si cum o putem influenta? Aceasta este o intrebare la care nici macar oamenii de stiinta nu au un raspuns exact.

Definita ca si capacitatea de a intelege usor si bine, de a sesiza ceea ce este esential, de a rezolva situatii sau probleme noi pe baza experientei acumulate anterior, inteligenta reprezinta pentru toata lumea un subiect interesant si controversat. De-a lungul timpului, au fost emise diverse teorii, de la cea conform careia inteligenta este determinata strict de anumite gene si este ereditara, la cea conform careia inteligenta unui om este direct proportionala cu numarul de sinapse (legaturile dintre nervi) realizate in interiorul creierului.

Alte studii, mai mult sau mai putin relevante, au urmarit legatura dintre diversi factori si inteligenta, concluzionand statistic ca "femeile care devin mame la varste mai inaintate au copii mai inteligenti" sau ca "un creier mai mare te face mai inteligent".

Ideea conform careia inteligenta este determinata strict de inzestrarea genetica a copilului a fost abandonata de mult timp, demonstrandu-se rolul deosebit al mediului si educatiei asupra dezvoltarii cognitive a copilului. Cu cat ambianta este mai stimulanta si creeaza mai multe provocari pentru copil, cu atat sistemul sau nervos se dezvolta mai mult si creeaza mai multe conexiuni neuronale pentru a face fata optim solicitarilor mediului. De asemenea, s-a facut legatura intre alimentatia echilibrata, bogata in vitamine si minerale, si inteligenta.

Pure DHAAcizii grasi in dezvoltarea si functionarea creierului unui copil


Secom te ajuta sa ii asiguri copilului tau conditiile optime pentru o dezvoltare sanatoasa.

Pure DHA este un produs natural 100% bogat in acizi grasi Omega-3, DHA si EPA si vitaminele A, D si E. DHA este un acid gras esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului unui copil, inca de cand acesta este fat, apoi copil mic si pe durata intregii vieti.

DHA este o componenta esentiala a fosfolipidelor membranei celulare umane. In primul an de viata creierul isi tripleaza dimensiunea. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi grasi esentiali din uleiul de peste, cunoscuti ca acizi grasi polinesaturati Omega-3. Acizii grasi polinesaturati se numesc esentiali pentru ca nu pot fi sintetizati de catre organism si trebuie adusi prin suplimente alimentare.

Concentratia cea mai mare de acizi grasi se gaseste în fosfolipidele membranei celulei retiniene (50-60%), nervoase si a mielinei (invelisul fibrelor nervoase).

Creierul este compus in procent de 60% din grasimi, 30% din acestea fiind DHA. Pure DHA poate fi administrat inca de la varsta de 6 luni, ajutand la dezvoltarea inteligentei copilului prin imbunatatirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare.

Inteligenta naturala va fi astfel sustinuta, asigurandu-i copilului conditiile optime pentru o dezvoltare sanatoasa si de durata. De asemenea, reduce impulsivitatea, imbunatateste somnul, vederea si auzul. Ajuta si la reducerea manifestarilor in afectiuni neurologice precum ADHD (deficit de atentie si hiperactivitate), autism, epilepsie, instabilitate emotionala, sindrom Down.

iulie 2010

Taguri Dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre