Nu mi-e frica de apa

/ / Modificat: 2020-03-04
Nu mi-e frica de apa

Nu mi-e frica de apa! – prima carte cu si pentru copii, dedicata educatiei acvatice

Bucuresti, martie 2020

Nu mi-e frica de apa! – prima carte dedicata educatiei acvatice scrisa in limba romana –reprezinta introducerea perfecta a celor mici in lumea educatiei acvatice. Povestile lui Bubu, ale Carlei si ale lui Andi ii ajuta pe cei mici sa se familiarizeze cu pregatirea si notiunile specifice unei lectii de inot, sa inteleaga importanta acestuia si sa se imprieteneasca cu apa prin joc. Cartea este in acelasi timp o resursa valoroasa pentru parinti, prin oferirea de informatii privind practici si studii referitoare la beneficiile practicarii inotului de la cateva luni.

Inecul este principala cauza de deces in cazul copiilor cu varste de 1-4 ani, arata statisticile internationale. In acelasi timp insa, educatia acvatica poate fi inceputa din primele luni de viata si poate constitui premisa majora de siguranta in mediul acvatic pentru intreaga viata. Mai mult, studiile arata ca participarea la lectiile de inot poate reduce cu 88% riscul de inec al copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani.

Educatia acvatica este una dintre cele mai recomandate forme de miscare, indiferent de varsta, si singura care poate fi inceputa inca din primele luni de viata, cu achizitii acvatice evidente. Astfel, cercetarile arata ca inotul inceput de la varsta de 4-6 luni, poate dezvolta abilitati de comunicare si socializare, regleaza apetitul si programul de somn, reduce anxietatea de separare si intareste sistemul imunitar. Pe masura ce copiii cresc, beneficiile se inmultesc si ele. Educatia acvatica duce la cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si pune baze solide in tranzitia catre alte contexte de invatare, cum ar limbile straine sau alte sporturi.

Nu mi-e frica de apa

De-a lungul celor 7 ani de existenta a Acvatic Bebe Club, ne-am intalnit cu o multime de prejudecati in privinta cursurilor de educatie acvatica. Copilul e prea mic, afara e frig, nu e nevoie sa stie sa inoate, copilului ii e teama de apa. Asa a aparut ideea cartii Nu mi-e frica de apa!. In proiect am implicat medici, psihologi, specialisti in educatie fizica si sport si am depus eforturi sa publicam un volum ilustrat sugestiv, realist si prietenos, dedicat parintilor si copiilor deopotriva, a explicat Carmen Dumitru, co-autor al cartii si fondatorul Acvatic Bebe Club.

Aparuta la Editura DPH, prima carte dedicata educatiei acvatice cu si pentru copii este structurata pe trei categorii de varsta, pornind de la cateva luni pana la 4 ani, urmarind intr-un mod distractiv si pe intelesul celor mici obiectivele urmarite in cadrul programelor de educatie acvatica: imersiile, invatarea plutirii si intoarcerii, exersarea respiratiei specifice acvatice, deplasarea cu ajutorul obiectelor plutitoare, sarituri, deplasarea independenta, adica inotul propriu-zis.

Ne-am dorit ca acest volum sa fie un ajutor si pentru parinti, astfel ca, pe ultima coperta, acestia vor gasi un ghid in care sunt prezentate rezultatele studiilor din domeniu, recomandari medicale si sfaturi privind pregatirea echipamentului celui mic, recomandari in alegerea unui club dedicat educatiei acvatice, a mai precizat Carmen Dumitru.

Lansarea pentru public a cartii va avea loc pe 8 martie, la Seneca Anticafe din Bucuresti (str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), incepand cu ora 10.30. Aici, cei interesati vor putea afla mai multe despre beneficiile educatiei acvatice si se vor bucura de o piesa de teatru inspirata din carte. De asemenea, cartea va fi disponibila cu o reducere de 20%.

Cartea semnata de Carmen Dumitru si Cristina Alexandru - Nu mi-e frica de apa! – poate fi gasita in librariile Carturesti, Diverta, CLB, Humanitas si multe altele, precum si online pe site-ul editurii (www.edituradph.ro), respectiv eMag.ro, Libris.ro, Librarie.net si altele, la pretul de 48 lei.

Nu mi-e frica de apa

Peste 2.500 copii cu varste intre 4 luni si 7 ani au beneficiat pana in 2019 de cursurile de educatie acvatica de la Acvatic Bebe Club, locul unde a pornit ideea cartii si care a servit drept inspiratie pentru povestile lui Bubu, Carlei si ale lui Andi. 60% dintre copiii care participa la lectiile de educatie acvatica au varste intre 4 si 36 luni, mai mult de jumatate avand pana in 2 ani. 22% dintre copii continua lectiile in medie 2 ani. Specificul cursurilor Acvatic Bebe Club se bazeaza pe predare individuala, cu instructor dedicat si lectii adaptate ritmului de evolutie a fiecarui copil.

Despre Acvatic Bebe Club (ABC)

Clubul de educatie acvatica a fost infiintat in 2012 si este singurul club de profil din tara unde tratarea si dezinfectia apei se realizeaza prin intermediul unei instalatii mixte bazate pe UV si ozon, cu efect direct asupra calitatii apei si a aerului din jurul piscinei. Prin sistemul de ventilatie si dezumidificare, se pastreaza permanent un microclimat ideal pentru desfasurarea programelor de educatie acvatica. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsa intre 31,5 si 32 grade, iar cea a aerului intre 32,5 si 33 grade.

Misiunea ABC este sa ofere copiilor, inca din primele lor luni de viata, experiente acvatice inedite si premisele pentru o dezvoltare complexa si armonioasa, iar parintilor o abordare flexibila bazata pe nevoile lor mereu in schimbare.

Clubul de educatie acvatica dispune de facilitati destinate bebelusilor, menite sa usureze schimbatul si hranirea acestora: scaune de masa, cadite pentru dus, mese de infasat, camera de alaptare si o camera de aclimatizare, astfel incat indiferent de anotimp cei mici sa beneficieze de confort termic la trecerea de la interior la exterior si invers.

Articole recomandate

Citeste si despre