Cadoul potrivit pentru prima aniversare. Ce sa ii cumperi unui copil la implinirea varstei de 1 an

/ / Modificat: 2024-08-30
Cadoul potrivit pentru prima aniversare. Ce sa ii cumperi unui copil la implinirea varstei de 1 an

 

Prima aniversare a unui copil reprezinta un adevarat prilej de sarbatoare. Aceasta zi speciala vine, de cele mai multe ori, la pachet cu o petrecere frumoasa si cu o taiere de mot emotionanta.

Bineinteles, nicio aniversare nu este lipsita de cadouri. Din acest motiv, ti-am pregatit o lista cu cele mai potrivite daruri pe care poti sa i le oferi unui copil de 1 an.

Cum alegi cadoul potrivit pentru prima aniversare

Desi pare complicat sa alegi un cadou potrivit pentru un copil atat de mic, totul poate fi extrem de simplu daca vei fi atent la cateva detalii.

Este esential sa faci o analiza a stadiului de dezvoltare in care se afla cel mic, dar si a lucrurilor de care acesta este inconjurat cel mai des.

Parintii sarbatoritului sunt in masura sa iti dea cele mai bune sfaturi cu privire la nevoile si preferintele celui mic. Daca, totusi, doresti sa faci o adevarata surpriza pentru intreaga familie si nu vrei sa discuti asta cu nimeni, iata cateva obiecte cu care nu ai cum sa dai gres.

Bijuterii potrivite varstei

Daca vrei sa faci un cadou care isi va pastra valoarea in timp, nu ai cum sa dai gres cu bijuteriile DAAR. Acestea sunt atent lucrate, cu o atentie deosebita la detalii, si pot fi purtate atat in primii ani din viata, cat si la maturitate.

Fie ca alegi o pereche de cercei din metale pretioase, o bratara finuta sau un pandantiv, un astfel de cadou va fi apreciat de toata familia.

Jucarii interactive

Jucariile interactive contribuie la buna dezvoltare a copilului, motiv pentru care sunt intotdeauna o alegere potrivita. Poti sa alegi ceea ce crezi ca i se potriveste cel mai bine copilului si, cu siguranta, nu vei da gres.

Fie ca este vorba despre jucarii din lemn, cu bile sau cuburi, obiecte luminoase sau carti cu sunete, toate vor deveni o atractie pentru cel mic. Poti sa alegi jucarii potrivite si pentru varsta de 1,5-2 ani, deoarece se va putea bucura de ele mai tarziu.

Carti cu povesti, frumos colorate

Desi nu poate citi singur, povestea de seara citita de parinti va fi mai atractiva avand la indemana o carte noua, cartonata si frumos colorata.

Un copil va invata mult mai repede obiectele, activitatile si culorile din carti aspectuoase care le fura privirea. Totul devine mai simplu cand cel mic este inconjurat de materialele potrivite.

Jucarii de plus

Copiii au tendinta de a se atasa foarte repede de jucarii frumoase si pufoase care infatiseaza animale. O astfel de tendinta este perfect normala si contribuie la dezvoltarea emotionala a celui mic.

Analizeaza preferintele copilului si ofera-i cadou o jucarie de plus care intruchipeaza animalutul favorit. Fie ca este vorba despre o pisica, un caine, un iepure sau orice altceva prefera, va fi un cadou minunat.

Obiecte personalizate

Un cadou personalizat va fi mereu de mare efect. Un astfel de obiect trece testul timpului, iar cu o carte personalizata, un album foto cu cele mai reusite poze, un tablou sau o paturica brodata cu numele copilului nu ai cum sa gresesti. Astfel de obiecte vor fi extrem de apreciate de catre parinti, dar vor ramane amintiri pe viata pentru copil.

Desi alegerea unui cadou pentru un copil nu este o sarcina usoara, cu siguranta este una placuta. Fie ca alegi sa impachetezi frumos bijuterii pretioase, cateva jucarii ce contribuie la dezvoltarea celui mic sau piese vestimentare, vei aduce un zambet pe chipul sarbatoritului. Asadar, tine cont de aceste sfaturi si achizitioneaza cadoul perfect pentru prima aniversare a copilului.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri Aniversare copil

Articole recomandate

Citeste si despre