Jucarii care ii pun copilului viata in pericol! Ce sa nu ii cumperi

/ / Modificat: 2021-09-27
Jucarii care ii pun copilului viata in pericol! Ce sa nu ii cumperi

Tu stii cu adevarat care sunt jucariile potrivita pentru copiii tai? Stiai ca anumite jucarii le pot pune viata in pericol, desi, aparent, acestea par sigure?

Accidentele se pot intampla in cateva secunde de neatentie, chiar daca micutul este langa tine. Iar o jucarie, oricat de sigura ar parea si indiferent de calitate, ii poate pune viata in pericol daca nu este adecvata varstei lui. Inghitind parti mici din aceasta, copiii se pot asfixia si pot muri.

Care sunt jucariile care-i pun copilului viata in pericol?

Mai multi experti au dezvaluit care sunt acele jucarii pe care ar trebui sa le tii departe de copii, cel putin pana cand vor avea varsta potrivita pentru a le folosi.

1. Jucariile periculoase pentru bebelusi si copii sub 3 ani

Jucarii cu piese mici

Jucariile cu piese mici sau cu piese care se pot desprinde sunt foarte periculoase pentru aceasta categorie de varsta. Copiii duc totul la gura in aceasta perioada si, fara sa-ti dai seama, ii poti pune viata in pericol oferindu-i astfel de jucarii.

Jucarii cu magneti

In cazul in care copilul inghite magnetii din jucatii acestia le pot provoca daune la nivelul tractului gastro-intestinal. Magnetii pot duce la rasucirea intestinelor, pot provoca ulceratii, leziuni sau chiar perforatii la nivelul intestinelor, ducand pana la moartea copilului.

Baloane

Baloanele, oricat de distractive par, nu sunt deloc sigure pentru un copil. Micutii adora sa le sparga. Partile mici ale acestora, sau baloanele dezumflate, pot fi inghitite blocandu-le respiratia.

2. Jucarii periculoase pentru copii intre 3 si 5 ani

Jucarii fragile

Jucariile fragile, care se pot sparge usor, sunt periculoase pentru copii cu varste de 3-5 ani. Odata sparte, jucariile se pot transforma in arme letale pentru cei mici. Daca sunt inghitite sau se taie in ele, micutii pot suferi rani grave.

Jucarii cu propulsie

Fie ca este un pistol cu bile, o racheta, sau alte jucarii asemanatoare, acestea sunt extrem de periculoase pentru copii. Se pot accidenta usor sau ii pot rani, fara sa vrea, pe alti copii. Aceste jucarii pot deveni arme care produc rani grave, in special in zona ochilor.

3. Jucarii periculoase pentru copii intre 6 la 12 ani

Laboratoare de chimie

Jocurile de tip “Laborator de chimie” nu sunt adresate copiilor de pana in 12 ani. Acestia nu inteleg pericolele la care se expun sau efectul pe care substantele respective il au. Astfel, copiii pot provoca explozii sau incendii prin amestecarea substantelor gresite.

Mai mult, si un copil de peste 12 ani trebuie sa fie in permanenta supravegheat in momentul in care face astfel de experimente.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Jucarie pericol sufocare

Articole recomandate

Citeste si despre