Lucrurile pe care un pediatru nu doreste sa le faci cu copilul tau

/ / Modificat: 2019-02-12
Lucrurile pe care un pediatru nu doreste sa le faci cu copilul tau

Cand devii parinte nu primesti un manual de instructiuni pentru cresterea copilului, iar mamele si tatii simt pe propria piele cum este cand trebuie sa ai grija de un micut. Si de multe ori apeleaza la prieteni, parinti sau internet pentru a se informa.

Dar medicul pediatru Helen DeVos, din Michigan, spune adevarul despre lucrurile pe care parintii nu ar trebui sa le mai faca atunci cand au grija de copil, scrie parents.com.

1. Nu mai cautati pe internet sfaturi medicale

Atunci cand nu stii ce are copilul tau si nu identifici simptomele corect, primul lucru pe care parintii il fac este sa il consulte pe "doctor Google". Si chiar daca unele site-uri sunt de incredere si va pot ghida corect, nu este indicat sa pui un diagnostic pe baza a ceea ce citesti pe internet. Cel mai bine este sa va adresati doctorului. "Un diagnostic se bazeaza pe evaluarea noastra medicala," spune specialistul.

2. Nu mai cere antibiotic

Este de inteles ca orice parinte vrea ca micutul sau sa se faca bine cat mai repede, numai ca antibioticele nu sunt o solutie de fiecare data. "E indicat sa primeasca antibiotice atunci cand este vorba despre o infectie, nu in toate cazurile. Cand sunt raciti nu au nevoie de antibiotice, ci doar de timp de vindecare," explica pediatrul Helen DeVos.

3. Nu mai refuzati vaccinarilor in favoarea metodelor alternative

Daca unii parinti se grabesc sa-si vaccineze copilul, altii sunt speriati de acestea. Chiar daca sunt de acord ca vaccinurile sunt un lucru bun, ei se tem din multe motive. "Exista dovezi foarte solide ca imunizarile impiedica multe boli mortale sau pe cele din copilarie," spune medicul. Problema este ca intarzierea vaccinarii, in special la copii, dauneaza sistemului imunitar.

4. Nu lasati copiii prea mult in fata ecranelor

Sa recunoastem: ecranele fac parte din viata noastra acum. Dar chiar si asa, specialistul spune ca trebuie sa va sigurati ca micutul se joaca si in aer liber si socializeaza. "Viata vizeaza interactiunea cu alte persoane, incurajandu-i astfel pe copii sa se joace cu prietenii lor, in loc sa-i trimita mesaje sau sa joace jocuri video online", spune medicul.

5. Un copil nu raceste pentru ca s-a jucat afara

Acesta este un mit care nu va disparea niciodata. Dar copilul tau nu va raci daca merge 10 secunde pana la masina fara geaca. "Bolile virale, cum sunt racelile, provin din raspandirea germenilor - copiii ating totul si apoi duc mana la nas, la gura, la ochi. Asa racesc! Iarna, de exemplu, copiii racesc atat de des pentru ca stau intr-un spatiu mic intreaga zi la scoala," arata Helen DeVos.

6. Nu mai folosi betisoare de urechi

Ai putea crede ca mentii igiena celui mic in acest fel, dar, in realitate, tot ce faci este sa impingi ceara tot mai adanc in canalul auditiv. "Copiii pot resimti dureri in acest fel si o scadere a auzului," avertizeaza specialistul.

7. Nu te speria de temperatura copilului

Poate sa fie alarmant cand cel mic are o temperatura peste medie, dar atunci cand se intampla, dupa etapa de nou-nascut ar trebui sa consulti un medic si sa nu te panichezi. "E doar un simptom precum nasul infundat, tusea sau durerea. Diagnosticarea corecta impune si tratamentul corect. Episoadele de febra ar trebui sa ne alarmeze foarte rar," precizeaza Helen DeVos.

Taguri Pediatru copii Sfaturi pediatru

Articole recomandate

Citeste si despre