Posibilele cauze ale durerilor de cap la copii. Avertismentul medicilor: „Am vazut in camera de garda copii suprasolicitati”

/ / Modificat: 2024-09-04
Posibilele cauze ale durerilor de cap la copii. Avertismentul medicilor: „Am vazut in camera de garda copii suprasolicitati”

Durerile de cap la copii pot avea multiple cauze, una dintre cele mai frecvente fiind suprasolicitarea.

Atunci cand copiii sunt expusi la un nivel ridicat de stres sau la un program incarcat, acestia pot reactiona prin aparitia cefaleei. De asemenea, infectiile respiratorii sunt adesea insotite de dureri de cap. In astfel de cazuri, medicii recomanda administrarea de antiinflamatoare si aspirarea frecventa a nasului pentru a ameliora simptomele.

Este important ca un medic sa evalueze copilul pentru a monitoriza evolutia unei posibile infectii la nivelul urechii si sa ofere tratamentul adecvat. Medicii sugereaza ca reducerea sarcinilor si a stresului copilului poate contribui semnificativ la disparitia durerilor de cap.

In cazul unei otite, parintele trebuie sa ajunga imediat cu copilul la control ORL. „Mergem la medic sa vedem ce fel de otita este – la debut, complicata, trebuie internat. Poate sa fie si mai rau - infectia se duce in osul din spate de numeste mastoidita. Otitele agresive infecteaza osul urechii, se umfla dupa ureche. Se deschide osul si se curata in jur toate leziunile ca infectia sa nu se duca spre creier”, a declarat Dr. Manuela Rizescu, sef sectie ORL, spitalul Marie Curie, pentru stirileprotv.ro.

„Sunt frecvente cazurile cu febra mare, 40, cu boli eruptice, care vin in camera de garda pentru ca ii doare capul. Durerea de cap este un simtom, care alerteaza orice parinte. In primul rand trebuie tratata boala pediatrica si apoi te adresezi neurologului”.

Daca durerea de cap a copilului nu este dintr-o cauza infectioasa, atunci parintii ar trebui sa fie atenti la cat de solicitat se simte copilul si sa-i mai reduca din activitatile care pun presiune pe el.

„Este o cefalee normala cand copilului ii se pun in cap mai mult decat poate sa duca, am vazut in camera de garda copii suprasolicitati. Un copil activ pe o perioada de 10-11 ore pe timpul zilei este inuman. Daca i se iau din sarcini, cefaleea dispare”, a mai spus Dr. Manuela Rizescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri de cap copii Cauze dureri cap Medici Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre