Vara este sezonul ideal pentru a petrece timp de calitate cu familia, la mare, in parcuri acvatice sau resorturi dotate cu jacuzi sau piscine, in cadrul centrelor spa sau chiar la prietenii nostri mai norocosi, care au case in afara Bucurestiului dotate cu piscina.
Ramane insa un aspect esential de luat in considerare cand in toate aceste locuri suntem insotiti de cei mici.
Conform unei statistici realizate in anul 2016 in SUA de catre Centre for Disease Control and Prevention:
- inecul in mediu acvatic este cea de-a 2 cauza a decesului la copiii sub varsta de 15 ani, dupa accidentele rutiere;
- 88% dintre copii care se ineaca o fac sub supravegherea unui adult.
- doar 45% dintre copii ajung sa deprinda abilitati minime de inot pana la varsta de 11 ani.
Siguranta copiilor in apa ramane un pericol pentru care, de cele mai multe ori, uitam ca avem metode eficiente de preventie.
Ce putem face?
1.Paza buna trece primejdia rea
Intotdeauna, un sfat important este supravegherea cu multa atentie de catre un adult responsabil a celor mici in mediile acvatice cu potential de pericol. In cazul copiilor, inecul se poate produce in cateva minute si uneori e suficienta si o cantitate de apa de cativa centrimetri sa provoace inecul: „Odata ce capul copilului intra in mod necontrolat sub apa, dureaza doar cateva minute ca inima sa se opreasca si sa se produca leziuni cerebrale severe” avertizeaza doctorul pediatru Gary Smith, director al centrului de cercetare al spitalului national pentru copii din Columbus, Ohio, USA.
Impuneti reguli clare si ferme, fiti vigilenti cu privire la respectarea lor, interzicand alergarea si impinsul in aria din zona piscinelor sau jocul de-a tinutul respiratiei sub apa.
2. Acomodarea cu mediul acvatic
Experienta noastra de peste 7 ani in pregatirea micutilor ne ofera o perspectiva confirmata de comunitatea de parintii ABC asupra beneficiilor pe care sedintele in bazin le ofera confortului si bucuriei pe care cei mici o resimt in vacante in contact cu apa. Grija celui mic, desigur, este intotdeauna prezenta, insa sansele ca acesta sa stie sa reactioneze pozitiv cresc in momentul in care au deja o experienta pozitiva, intr-un mediu sigur si controlat, alaturi de un instructor personal adaptat ritmului de evolutie individual. Astfel, experientele acvatice viitoare vor fi privite cu mai multa incredere si curaj.
Temperatura apei este extrem de importanta pentru confortul termic al copiilor si bebelusilor, dat fiind ca temperatura corpului in apa scade mai repede decat pe uscat si este recomandata sa fie in intervalul 28-31 grade Celsius.
3. Sedinte de educatie acvatica cu instructor personal pentru copii (de preferat insotiti de unul dintre parinti)
La Acvatic Bebe Club ne dedicam oferirii unei experiente pozitive in apa celor mici inca de la 4 luni. Atmosfera vesela si instructorii profesionisti creeaza premisele invatarii exercitiilor acvatice si la fel de important mareste siguranta pe care acesta o are in orice context cu potential de pericol legat de apa.
Am pregatit parintilor un kit de siguranta acvatica prin care copii beneficiaza de sedinte personalizate de inot si o fisa de progres constant adaptata.
Va asteptam cu mare drag sa le asiguram impreuna celor mici un plus de protectie si distractie, in mediul intim, sigur si sanatos ce poate fi gasit la Acvatic Bebe Club unde apa este sanitarizata cu oxigen si fara aport de clor, la o temperatura medie de 31 grade.
Ofera un cadou pe viata copilului tau
Mai multe detalii aici: http://bit.ly/2WxwfrI