E bine sa iti lasi copilul sa se plictiseasca in vacanta de vara?

/ / Modificat: 2024-07-10
E bine sa iti lasi copilul sa se plictiseasca in vacanta de vara?

 

In timpul vacantei de vara, foarte multi parinti se confrunta cu o mare dilema: cum sa ii tina ocupati pe copii si ce ar trebui sa faca pentru ca micutii sa nu se plictiseasca. Unii aleg sa le faca un program strict, cu multe activitati, tabere si cursuri pentru a-i tine ocupati, in timp ce altii prefera sa ii lase mai liberi, cu un program flexibil.

Ar trebui parintii sa le permita copiilor lor sa se plictiseasca pe timpul verii?

Se pare ca co-prezentatorii emisiunii TODAY, Al Roker, Sheinelle Jones, Craig Melvin si Dylan Dreyer, au discutat despre aceasta problema si sunt de acord ca multi parinti au nevoie de sfaturi si indrumari in ceea ce priveste petrecerea timpului in vacanta de vara. Ce ar trebui sa faca de fapt un copil pe perioada verii astfel incat sa nu se plictiseasca, dar si sa faca lucruri constructive, sa castige experiente noi si cunostiinte.

Al Roker spune ca micutii ar trebui sa stea departe de jocurile video si sa se bucure cat mai mult de lucrurile simple.

"Trebuie sa invete sa se distreze singuri si nu neaparat cu jocuri video si toate chestiile astea. Sa se joace, sa inventeze lucruri, sa faca lucruri. Lasati-i sa se plictiseasca, pentru ca de acolo vine creativitatea.

"Iata care e treaba. Copiii ar trebui neaparat sa fie plictisiti in timpul verii. De ce? Pentru ca trebuie sa invete sa traiasca cu ei insisi si sa faca lucruri. Treaba noastra nu este sa ne distram copiii in fiecare minut."

Plictiseala stimuleaza creativitatea?

Sheinelle Jones este de aceeasi parere si considera ca micutii au nevoie de plictiseala pentru a-si stimula creativitatea.

"Un copil mic va lua o cutie si o va transforma intr-o racheta. Fiica mea a decis sa inceapa o afacere cu bratari. Cred ca unele dintre cele mai bune idei ale noastre se nasc din plictiseala.

"Cred ca copiilor ar trebui sa li se permita sa se plictiseasca in vacanta de vara. Nu tot timpul, dar o mare parte din timp. Stiti de ce? Pentru ca am impresia ca plictiseala, in mod corect, genereaza creativitate."

"In zilele noastre, cand un copil spune ca se plictiseste, destul de des apeleaza la tehnologie si, sincer, apeleaza la telefoanele lor, nu-i asa? Si pot sa stea pe telefoane toata ziua - asa ca nu spun sa faceti asta - dar eu spun plictiseala fara telefoane, dati-i drumul."

Craig Melvin spune ca micutii au moduri nelimitate de a se distra

"Nu-mi amintesc sa ma fi plictisit vreodata in copilarie, pentru ca daca simteai ca te plictisesti, ieseai afara, te jucai, te prezentai neanuntat acasa la prieteni si ramaneai la cina.

"Da, ar trebui sa va lasati copiii sa se plictiseasca in timpul verii, deoarece realitatea este ca niciun copil din ziua de azi nu ar trebui sa se plictiseasca intre cele 16 optiuni de jocuri video, iPad-uri, telefoane mobile etc., in functie de varsta. Ei au o oportunitate nelimitata de a se distra. Nu, nu exista plictiseala in timpul verii."

Dylan Dreyer: "100% da, copiii ar trebui sa fie plictisiti in timpul verii"

"100% da, copiii ar trebui sa fie plictisiti in timpul verii - poate doar din cauza felului in care am fost crescut, iar parintii mei ne lasau adesea sa ne plictisim.

"Cred ca copiii sunt atat de suprasolicitati pe tot parcursul anului scolar. Imi plac diminetile lenese in care ma gandesc ce sa fac si am observat ca, chiar si atunci cand copiii mei imi cer sa ma joc, iar eu nu pot in acel moment pentru ca pregatesc cina sau fac ceva, toti trei colaboreaza si vin cu ceva, chiar daca este ceva prostesc. Incep sa cante sau incep sa joace un fel de joc cu supereroi sau pur si simplu se lupta pe podea in sufragerie."

"Cred ca creierul lor functioneaza atunci cand sunt plictisiti pentru ca trebuie sa o faca. Daca li se spune mereu ce sa faca sau li se dau mereu optiuni sau li se dau mereu sugestii, nu cred ca creierul lor creste asa cum ar trebui."

Sursa: https://www.parents.com/parental-guidance-should-kids-be-bored-over-the-summer-8667446

Taguri Vacanta Activitati aer liber

Articole recomandate

Citeste si despre