Pictam cu degetele - activitati creative, de incercat in vacanta. Pentru copiii de toate varstele!

/ / Modificat: 2024-06-21
Pictam cu degetele -  activitati creative, de incercat in vacanta. Pentru copiii de toate varstele!

Ce planuri aveti pentru vacanta de vara a copiilor? Timp este berechet, dar nu e loc de plictiseala! Ar fi bine de profitat de aceasta perioada, sa permiteti pasiunilor copiilor sa fie mai des exersate. Acum este timpul sa le descoperiti, poate, noi pasiuni.

 

Iata 3 activitati creative de incercat vara aceasta, valabil pentru toate categoriile de varsta

1. Pictura pe numere

 

Pictura pe numere presupune sa fiti atenti la cum sunt distribuite numerele pe o panza de bumbac. Acestora le corespunde un ton de culoare. Aplicati corect culoarea, pe schita imprimata si veti obtine un tablou perfect.

 

Modele pentru copilasii ce iubesc pictura pe numere sunt cele cu personaje celebre, din desenele animate: fie Spider-Man, catelusii din patrula sau purcelusa dragalasa. Un kit de pictura de acest tip contine toate cele necesare: culori, pensula, panza cu sasiu inclus (cadrul din lemn ce tine panza perfect intinsa).

 

Dupa ce este pictat, tabloul poate fi expus ca atare, in set fiind incluse si cateva accesorii pentru acest lucru. Satisfactia de a-si picta singur tabloul va face ca o astfel de activitate sa merite. in plus, preturile pentru astfel de kituri sunt chiar accesibile. Difera gradul de dificultate, de la 1 la 5, 1 fiind cel mai scazut scor si 5 cel mai mare.

 

Beneficii:

  • Relaxeaza.

  • Exerseaza atentia si rabdarea.

  • Dezvolta abilitati diverse.

 

 2. Pictura la liber

 

Pentru copiii mici, orice forma de exersare a artei este binevenita. Alternativa picturii pe numere poate fi cea la liber. Pictam cu degetele! O astfel de activitate este sigura atat timp cand alegeti corect culorile; sunt variante special create pentru a fi baby friendly, netoxice si lavabile.

 

Veti gasi astfel de kituri sigure pentru copii, cu indicatia ca varsta minima sa fie de 2 ani. Puteti incerca pictura cu degetul sau cu toata mana, fara pensule, retusand ulterior formele. Pot fi create astfel schelete, animale sau copaci.

 

Beneficii:

  • Contribuie la dezvoltarea coordonarii mana-ochi.

  • Contribuie la dezvoltarea inteligentei emotive.

  • Dezvolta creativitatea.

 

3. Puzzle-uri

 

Copiii de peste 7 ani, deloc sau prea putin inspirati de cele propuse pana acum, pot incerca puzzle-urile din lemn. Ce au special acestea este ca fiecare piesa componenta are o forma aparte, fie de animal sau de obiecte.

 

Modele sunt diverse, ceea ce face ca incantarea copiilor sa fie maxima. Pot crea imagini cu animale sau zei, iar satisfactia la final este una peste asteptari. Desigur ca vor aprecia si parcursul in sine, in egala masura cu finalul activitatii. De altfel, acest aspect caracterizeaza toate cele trei activitati.

 

Beneficii:

  • Ajuta la dezvoltarea gandirii strategice.

  • Exerseaza atentia si memoria.

  • Dezvolta coordonarea in spatiu.

 

Nu lasati timpul sa treaca pur si simplu. Vacanta de vara ne tenteaza sa lenevim mai mult, sa petrecem cat mai mult timp afara, pana la ore tarzii in noapte. Cu toate acestea, la fel de tentant este si programul prelungit in fata ecranelor. Optati pentru ca in fiecare zi arta sa faca parte din programul de joaca. Nu veti regreta!

 

Sursa foto: yandex.ro

 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii Creativitatea Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre