Cele mai bune supe crema pentru copii: 5 retete usor de preparat

/ / Modificat: 2024-05-14
Cele mai bune supe crema pentru copii: 5 retete usor de preparat

Fie ca vrei sa-i dai copilului mancaruri cat mai sanatoase, fie ca ai ramas fara idei, supele crema sunt o alegere excelenta, chiar si pentru cei mai capriciosi copii. Supa crema este o metoda eficienta de a introduce in dieta lor o varietate de legume bogate in nutrienti. In plus, este usor de inghitit si de digerat. De asemenea, textura ei fina si cremoasa este foarte bine primita de copii. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca legume din supe asigura un aport divers de vitamine si minerale esentiale, cum ar fi vitamina A pentru vedere, vitamina C pentru sistemul imunitar si fierul pentru dezvoltarea cognitiva si fizica. 

Iata cinci retete de supe crema perfecte pentru gusturile si nevoile nutritive ale copiilor.

1. Supa crema de morcovi si ghimbir

Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamina A, care este esentiala pentru sanatatea ochilor. Iar combinarea lor cu ghimbirul ii face pe copii sa mai ceara inca o portie. Si, cu siguranta se va numara printre acele retete supe preferate de intreaga familie. Ca sa nu mai punem la socoteala si faptul ca se prepara foarte usor.

Ai nevoie de 500 g morcovi curatati si taiati, o bucata de ghimbir cam de 2 cm, o ceapa mica, tocata, un cartof mare, curatat si taiat in cuburi si trei cani de supa de legume. Trebuie sa calesti putin ceapa, dupa care sa adaugi morcovii, cartoful, ghimbirul si supa de legume. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fragede. La sfarsit, foloseste un blender pana supa devine cremoasa. Asezoneaza supa crema cu sare si piper.

2. Supa crema de dovlecel si menta

Dovlecelul este bogat in nutrienti si este foarte usor de digerat. Iar menta adauga o nota de prospetime care, de obicei, este foarte apreciata de copii.

Pentru prepararea supei ai nevoie de 3 dovlecei medii, taiati in cuburi, o ceapa mica, tocata, 2 cani de supa de pui sau legume, frunze de menta proaspata, sare si piper. Caleste ceapa intr-un vas, dupa care pune dovleceii si lasa-i sa se gateasca pana se inmoaie. Peste ei, pune supa si frunzele de menta si mai lasa totul sa fiarba cam 20 de minute, la foc mic. La sfarsit, paseaza totul si asezoneaza cu sare si piper.

3. Supa crema de broccoli si cheddar

Broccoli este o sursa fantastică de vitamina C si fibre. Cheddarul este o branza cu gust bogat pe care majoritatea copiilor o adora. Combinatia dintre cele doua va fi o adevarata experienta culinara.

Ai nevoie de 400 g broccoli, o ceapa mica, tocata, 2 cani de supa de pui, o jumatate de cana de lapte, o jumatate de cana de branza cheddar rasa, sare si piper. Trebuie sa calesti ceapa si sa pui peste ea broccoli si supa de pui. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand broccoli este fraged. Adauga apoi laptele si branza cheddar si amesteca pana se topeste branza. Amesteca supa in blender pana devine cremoasa.

4. Supa crema de rosii si busuioc

Rosiile au un continut ridicat de licopen, un antioxidant puternic, iar in combinatie cu busuiocul, sunt un preparat delicios.

Ai nevoie de un kilogram de rosii coapte si tocate, 2 cani de supa de legume, o ceapa mica tocata si frunze proaspete de busuioc. Ceapa se caleste foarte putin la foc mic, iar peste ea adaugi rosiile. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute, dupa care pune supa si frunzele de busuioc. Dupa inca 10 minute le poti omogeniza. Aceasta supa crema este excelenta si daca la inceput adaugi cativa catei de usturoi.

5. Supa crema de mazare si menta

Mazarea este bogata in proteine si fibre, iar menta ii da o nota vibranta. Asadar, aceasta combinatie nu are cum sa nu-i placa vreunui copil.  

Pentru aceasta supa, ai nevoie de 500 g mazare congelata, o ceapa mica, tocata, 2 cani de supa de pui sau legume si frunze de menta proaspata. Caleste ceapa, dupa care adauga mazarea si supa. Lasa-le sa fiarba pana este gatita mazarea. Adauga menta si paseaza.

Asadar, incearca aceste supe crema care sunt delicioase si pline de nutrienti esentiali pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor.

Sursa foto: freepik.com

Taguri Supe crema Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre