Cum ajuti copilul sa slabeasca?

/ / Modificat: 2012-01-20
Cum ajuti copilul sa slabeasca?

In cazul in care alimentatia copilului tau ti-a scapat de sub control, iar acul cantarului te atentioneaza ca micutul trebuie sa slabeasca cateva kilograme, este important sa iei cele mai intelepte decizii si masuri in acest sens. Nu poti pune copilul sa tina o dieta sau sa aiba aceleasi masuri alimentare ca adultii. Iata cateva trucuri simple si destul de permisive prin care ajuti copilul sa mai slabeasca putin!

Da-i sa manance alimente cu indice glicemic mic!

Meniul format din alimente cu indice glicemic mare este nociv greutatii copilului (in special carbohidratii). Acestea determina glicemia sa fluctueze si apoi sa scada brusc, provocand senzatia de foame.

Atunci cand copilul mananca alimente cu indice glicemic mic, ele se digera mai greu si ofera micutului senzatia de satietate pe termen mai lung. Inseamna ca va manca mai putine alimente intr-o zi, deci un aport mai scazut de calorii, ceea ce duce la slabire.

Convinge-l sa faca mai multa miscare!

sport_tenis_dezvoltare_copii

Pentru a-l misca pe copil din fata calculatorului sau televizorului trebuie sa ii oferi variante de activitate fizica senzationale, care sa il atraga. Nu va fi incantat de un program de fitness, dar se va arata interesat de role, bicicleta, inot, dansuri, trotineta sau patine.

Convinge-l sa practice una dintre activitatile care ii plac zilnic, cel putin 30 de minute.

Fii un model pozitiv pentru el!

Daca tu si ceilalti membri ai familiei aveti obiceiuri alimentare nesanatoase si sunteti sedentari, nu va asteptati ca prichindelul vostru sa fie altfel. Este nevoie ca toata familia sa fie pusa la dieta sau, cel putin sa adopte o alimentatie si un stil de viata sanatoase.

Nu strica sa va implicati cu totii in activitati fizice interesante si amuzante, iar slabitul lui sa fie o ocazie pentru toata familia sa se mentina in forma.

Fii pozitiva si optimista cand vorbesti cu el despre slabit!

alimente_sanatoase_copii
Foto: naturalhealth.ph

Este important sa vorbesti cu el despre modificarile din meniu si sa nu folosesti niciodata cuvantul dieta sau slabire in conversatii. Copilul trebuie sa vada slabirea ca o metoda de a adopta un stil de viata mai sanatos si nu ca pe un tratament profilactic pentru obezitatea spre care se indreapta, daca nu se iau masuri rapide. Este important sa eviti sa il faci gras, obez sau sa ii atribui vreun epitet jignitor.

Mai multe fructe si legume proaspete!

Modificarea meniului este prima masura importanta pe care trebuie sa o faci pentru a-l ajuta pe copil sa slabeasca si sa fie sanatos. Insa felul in care o faci este extrem de important si face diferenta intre a-l determina usor pe copil sa adopte noul regim sau a opune rezistenta.

Concentreaza-te mai mult in schimbarea meniului pe alimentele pe care le poate manca, decat pe ce nu are voie.

Nu in ultimul rand, prezinta-i alimentele sanatoase in forme si retete cat mai atractive si pe gustul lui. Altfel, nu il vei determina pe copil sa manance piure de spanac sau broccoli prea usor. Acestea trebuie prezentate fie sub un aranjament amuzant, fie sa aiba alaturi o carnita sau o leguma care ii place.

Uneori, cel mai simplu mod de a ajuta copilul sa slabeasca consta in scoaterea alimentelor de tip junk-food din meniu si renuntarea la carnea rosie, la gustari si bauturi dulci si in adoptarea unei diete bazate mai mult pe carne alba, pe cereale integrale si pe multe legume si fructe. Acestea, alaturi de sport, reprezinta cea mai buna solutie pentru a-i echilibra greutatea.

Taguri Greutate copii Dieta copii Obezitate copii Sport copii

Articole recomandate

Citeste si despre