Mierea de Manuka pentru sporirea imunitatii copiilor
Mierea de Manuka – dulcele delicios al stupului si o sursa excelenta de nutrienti si antioxidanti - este deliciul perfect pentru intreaga familie. Cei mai mari fani ai dulcelui sunt, insa, copiii. Din bunatatea naturii s-a nascut acest dulce sanatos, care-i ajuta pe parinti sa le satisfaca celor mici pofta intr-un mod benefic pentru sanatatea si imunitatea lor.
Odata trecuti de varsta de un an, mierea le poate fi administrata copiilor pentru a le intari sistemul imunitar si a-i feri de diverse afectiuni cauzate de bacterii.
Este important de stiut ca mierea, fie ea de orice fel, contine spori de bacterii numiti clostridium botulinum care, desi sunt inofensivi pentru un sistem digestiv matur, pot germina in sistemul digestiv inca in formare al bebelusilor, cauzand boala numita botulism. De aceea nu este recomandat sa le administrati copiilor sub un an miere de Manuka. Pe manuka.ro puteti consulta lista completa a contraindicatiilor inainte de a administra miere de Manuka.
Mierea de Manuka pentru sporirea imunitatii copiilor
Mierea de Manuka are o consistenta densa, o textura usor granulata si un gust delicios de caramel pe care cei mici il vor indragi cu usurinta. in cazul in care doriti sa le administrati copiilor miere de manuka cu scopul de a le sustine imunitatea, puteti opta pentru cea mai simpla si eficienta varianta: o lingurita de miere dimineata, pe stomacul gol, si inca o lingurita de miere inainte cu 30 de minute de pranz.
Totusi, desi e dulce si delicioasa, nu toti copiii prefera sa o consume direct din lingurita. Asa ca, s-ar putea sa fiti nevoiti sa va puneti creativitatea culinara la treaba. Iata cateva idei de gustari in care puteti include mierea de Manuka, spre deliciul copiilor:
-
Adaugati mierea de Manuka peste o felie de paine prajita cu unt
-
Pregatiti un smoothie delicios din fructe, in care dizolvati o lingurita de miere de Manuka
-
inlocuiti siropul de artar de pe clatite cu miere de Manuka
-
Dizolvati o lingurita de miere de Manuka in ceai
Daca ii implicati pe cei mici in prepararea acestor gustari, ei vor fi mai incantati sa le consume, fiind un produs si al muncii lor. Asa ca, data viitoare cand micutul dumneavoastra pare sa fie mofturos cu mancarea, incercati acest truc si bucurati-va de rezultate.
Nu este recomandat sa adaugati mierea de Manuka in prajituri sau alte preparate care urmeaza a fi puse la cuptor, deoarece temperaturile foarte crescute (de peste 180 de grade) pot afecta substanta MGO (methylglyoxal) prezenta in mierea de Manuka. Aceasta substanta este cea care ii confera mierii proprietatile sale medicinale unice.
Optiunile nu se opresc aici. stiati ca exista si bomboane cu miere de Manuka? Le puteti gasi in diferite combinatii de arome: miere si lamaie, miere si coacaze, miere si ghimbir sau cu propolis. Se administreaza 3-4 bomboane pe zi, cate una cu 20-30 de minute inainte de masa si de a bea orice fel de lichid. !!! Atentie, bomboanele Manuka nu se recomanda copiiilor cu varsta mai mica de 6 ani.
Mierea de Manuka – un prim ajutor de nadejde
Zgarieturi, cazaturi si alte mici accidente – stim cu totii cat de tumultoasa este copilaria. Din fericire, acum aveti un prim ajutor de nadejde pentru toate acestea. Mierea de Manuka, aplicata direct peste taieturi superficiale sau julituri, actioneaza rapid pentru a igieniza rana, atragand umezeala din aceasta si creand un mediu benefic pentru o vindecare mai rapida. De asemenea, functioneaza precum o bariera protectoare impotriva microbilor, scazand riscul de infectie.