Beneficiile desenelor animate in educatia copiilor

/ / Modificat: 2013-12-09
Beneficiile desenelor animate in educatia copiilor

Desenele animate nu sunt numai o forma prin care copiii se relaxeaza sau isi pierd timpul. Pot fi un instrument util de invatare si dezvoltare a creativitatii. Mai mult chiar, se spune ca atunci cand copiii se distreaza invata mai repede si mai bine. Animatia le imbina intr-un mod exceptional pe amandoua.

Parintii au un rol esential in transformarea desenelor animate in adevarate lectii educative. Atata timp cat ei aleg tipul de desene si ii supravegheaza constant, nu exista pericolul ca ei sa urmareasca desene animate cu un grad mare de violenta si agresivitate.

Dezvoltarea creativitatii

Creativitatea este o parte esentiala a educatiei primare a copiilor, iar cu ajutorul desenelor animate, copiii sunt incurajati sa isi puna in practica propria imaginatie.

Competente si abilitati noi

Mediul interactiv in care au loc desenele animate ii ajuta pe copii sa invete mai repede si sa deprinda anumite abilitati si competente. II ajuta sa asimileze mai usor informatia cu ajutorul imaginilor. Gandeste-te numai la diferenta dintre a-i descrie verbal unui copil un catel si a-i arata imaginea unuia!

Motivatia de a invata lucruri noi

Pentru ca reprezinta si o metoda distractiva si relaxanta pentru copii, desenele animate ajuta la cresterea motivatiei copiilor de a cunoaste si mai multe lucruri. Pentru ca reprezinta un instrument de invatare pe placul lor, copiii vor fi mai dornici sa invete lucruri noi prin desene decat daca i se citesc din carti.

Culorile atrag intotdeauna atentia. Desenele animate fiind extrem de bogate in culori, acestea il vor determina pe copil sa se mentina conectat la informatie pe o perioada mai lunga si sa fie mai implicat.

Viteza in gandire

Pentru ca au caracteristica de a fi dinamice, acestea solicita si gandirea copiilor sa se miste cat mai rapid si sa proceseze repede informatia. Acest lucru ajuta copiii sa aiba o viteza mai mare in gandire, ceea ce ii ajuta atunci cand au de rezolvat exercitii de matematica sau cand sunt supusi unor testari contracronometru

Gandire intuitiva

Atunci cand urmaresc desene animate, copiii au tendinta de a se regasi intr-unul dintre personajele pe care le urmaresc cu atentie. In acest fel se spune ca ei participa si la nivel afectiv la desenul animat pe care-l urmaresc. Se pare ca acest lucru ii ajuta sa traseze limite intre ceea ce exista in realitate si ceea ce este de fapt fictiune.

Sursa de cultura generala

In functie de tipurile de desene animate pe care le alegi pentru copilul tau, il poti ajuta sa isi imbogateasca vocabularul si sa isi dezvolte o cultura generala. Poti alege desene cu caracter strict educativ in care copilul este invatat care sunt animalele si ce rol au ele etc.

Poate invata lucruri noi, cu care nu a mai avut contact pana atunci, ca de exemplu istoria, in desene care se refera la diverse personalitati istorice. Oricum ar fi, te poti folosi de desene pentru a-i creste bagajul de cunostinte generale intr-o forma usoara, accesibila si distractiva.

Taguri Desene animate beneficii Desene animate dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre