La gradinita, programul copiilor nu poate sa depaseasca 10 ore pe zi - PROIECT ROFUIP 2024

/ / Modificat: 2024-06-13
La gradinita, programul copiilor nu poate sa depaseasca 10 ore pe zi - PROIECT ROFUIP 2024

 

La gradinita si cresa, programul copiilor nu poate depasi 10 ore pe zi potrivit unui document pus in consultare publica de Ministerul Educatiei. Este vorba depre proiectul privind ​Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar 2024.

Conform documentului, gradinitele cu program normal au 5 ore de activitate cu copiii, iar cele cu program prelungit - 10 ore pe zi de activitate cu cei mici.

Art. 10 – „(1) In functie de programul de activitate, unitatile de educatie timpurie functioneaza astfel:

a) cu program normal – 5 ore pe zi, activitate cu copiii;

b) cu program prelungit – 10 ore pe zi, activitate cu copiii.

(2) In aceeasi unitate de invatamant, educatia timpurie poate fi organizata in grupe cu program normal si/sau cu program prelungit, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

(3) In educatia timpurie, programul zilnic al copilului nu poate depasi 10 ore zilnic”, se arata in proiectul ROFUIP 2024.

De asemenea, in unitatile de educatie timpurie se va avea in vedere si expunerea limitata a copiilor la tehnologie.

Art. 11 – „(11) In unitatile de invatamant preuniversitar se asigura conditii de igiena necesare apararii, pastrarii si promovarii starii de sanatate, dezvoltarii fizice si neuropsihice armonioase si prevenirii aparitiei unor imbolnaviri. In acest sens, in unitatile de educatie timpurie se va avea in vedere si expunerea limitata a copiilor la tehnologie, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.”

Documentul propus de Ministerul Educatiei ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 2 mai 2024, conform calendarului aprobat de ministra Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita Cresa copii

Articole recomandate

Citeste si despre