Copilului ii miros picioarele, ce e de facut?

/ / Modificat: 2016-08-02
Copilului ii miros picioarele, ce e de facut?

Daca ai constatat ca, in ultima vreme, copilului tau ii miros picioarele foarte puternic, cel mai probabil ca incaltamintea si modul de purtare a acesteia sunt de vina. De asemenea, igienizarea incaltarilor, sosetelor si timpul de purtare a acestor accesorii pot favoriza dezvoltarea odorului neplacut al picioarelor.

Iata cateva metode simple prin care poti combate acest efect neplacut, pornind de la principalele cauze care il provoaca!

Potrivit pediatrului american David Geller, care detine un cabinet privat in Massachusets, SUA, este normal ca micutii sa aiba un miros al picioarelor ceva mai accentuat decat al adultilor. Copiii sunt foarte activi si transpira mult, iar faptul ca talpile lor stau "inchise" pe perioade lungi de timp in sosete si incaltari accentueaza si mai mult transpiratia, acumularea bacteriilor si mirosul neplacut.

Spala des picioarele copilului cu apa si sapun

Mentinerea unei igiene optime a talpilor picioarelor copilului este cel mai simpla si eficient truc pentru combaterea mirosului neplacut. Spala-i talpile cu apa si sapun ori de cate ori ajunge acasa si se descalta. Asigura-te ca picioarele lui sunt mereu curate, dar si uscate, inainte de a se incalta. Talpile umede introduse in incaltari determina dezvoltarea bacteriilor ce provoaca mirosul urat.

Spala des sosetele si incaltarile copilului

Daca vrei ca picioarele micutului sa fie mereu curate si sa nu adaposteasca bacteriile care determina infectii, este important sa igienizezi corespunzator atat sosetele, cat si incaltarile micutului tau. Spala sosetele dupa fiecare purtare, la o temperatura crescuta, pentru a distruge bacteriile si germenii care tind sa se "cazeze" pe ele. Spala incaltarile dupa cateva purtari, cu apa si detergent, pentru a le improspata.  

Lasa copilul sa stea descult in casa

Nu doar bacteriile sunt de vina pentru mirosul urat pe care-l emana talpile copilului dupa ce se descalta. Faptul ca pielea nu poate respira pe perioade lungi de timp atunci cand este incaltat si ca, in acest timp, micutul transpira excesiv, accentueaza si mai mult mirosul provocat de germeni. De cate ori ai ocazia, tine copilul descult, chiar si fara sosete, pentru a permite picioarelor sa se aeriseasca.

Pune bicarbonat de sodiu sau pudra de talc in incaltari

Bicarbonatul de sodiu este un remediu naturist excelent pentru combaterea mirosului neplacut de picioare, intrucat absoarbe umezeala provocata de transpiratie si combate dezvoltarea bacteriilor. Tot ce trebuie sa faci este sa tapetezi interiorul incaltarilor cu bicarbonat. Pudra de talc, amidonul de porumb si chiar detergentul sunt alternative la fel de bune in combaterea mirosurilor.  

Cand este cazul sa mergi la medic?

Desi se intampla in cazuri foarte rare, mirosul neplacut al picioarelor copilului poate fi cauzat si de unele afectiuni medicale, precum hipertiroidism, infectii sau dereglari hormonale. In situatia in care mirosul nu dispare dupa aplicarea metodelor deja mentionate sau tinde sa se inrauteasca, mergi cu copilul la pediatru pentru stabilirea cauzelor exacte ale acestei conditii medicale neplacute.  

Mai cunosti si alte remedii naturiste pentru combaterea mirosului neplacut al picioarelor? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos.

Taguri Miros picioare copii Cauze miros picioare copii Remedii miros picioare copii

Articole recomandate

Citeste si despre