Cum sa-ti gasesti copilul atunci cand il pierzi in magazin. Trucul genial al unei mame pe TikTok

/ / Modificat: 2024-10-08
Cum sa-ti gasesti copilul atunci cand il pierzi in magazin. Trucul genial al unei mame pe TikTok

Ai un copil care adora sa exploreze singur in public? Aceasta metoda este o adevarata schimbare de joc. Curiosi, independenti, increzatori — acestea sunt trasaturile pe care aproape fiecare parinte isi doreste sa le vada la copilul sau.

Dar ce se intampla cand toate aceste calitati coincid in anii de gradinita si te trezesti cu un copil care are tendinta sa se rataceasca in public?

Aceasta a fost exact situatia in care s-a aflat o mama australiana atunci cand fiul ei de 2 ani, Nathan, a plecat pe cont propriu in timpul unei vizite la Kmart. Numind acea experienta „cele mai infricosatoare 10 minute din viata mea”, personalul a fost rapid alertat cu privire la disparitia copilului, dar gandirea rapida a mamei a dus la o reuniune rapida.

Dupa ce a vazut un truc pe TikTok pentru o astfel de situatie, mama speriata a renuntat la cautarea tacuta a fiului ei si a inceput rapid sa strige o descriere a lui pentru a fi auzita de toti cumparatorii.

„Imi lipseste un baietel, poarta o camasa galbena si are par brunet. Are 2 ani si se numeste Nathan,” a spus mama pentru New Zealand Herald. „Am avut fiecare adult din jurul meu in alerta. Toti au lasat deoparte ceea ce cautau si au inceput sa caute si ei.” Nathan a fost gasit la scurt timp dupa aceea.

Trucul de pe TikTok in cauza vine de la mama a trei copii, Jess Martini, care a impartasit video-ul acum viral in noiembrie 2020.

„Daca vreodata, Doamne fereste, copilul tau dispare intr-un loc public — pentru ca, aminteste-ti, aceste lucruri se intampla chiar si celor mai buni parinti — daca esti la un parc de distractii, gradina zoologica, mall, orice ar fi, si te uiti in jur si copilul tau nu mai este cu tine, ceea ce trebuie sa faci este sa incepi sa-l cauti tare,” spune Martini in mesajul sau. „Nu incepe sa-l cauti in tacere — vrei sa cauti tare — si ce vreau sa spun prin asta este ca incepi sa strigi descrierea lui in timp ce cauti… Si vei continua sa te repeti in timp ce cauti din nou si din nou.” Aceasta sugestie este ceva ce Martini spune ca a functionat pentru ea cu copiii ei. „Acum ai fiecare persoana din jurul tau cautandu-si copilul, nu doar tu si, in cel mai bun scenariu, cineva iti gaseste copilul si ti-l returneaza,” continua ea. „Cel mai rau scenariu este ca cineva pleca cu copilul tau. Este mai probabil sa-l lase sa plece pentru ca nu vor acel fel de agitatie.”

Aceasta strategie are sens. Cresterea echipei tale de cautare iti creste sansele de a localiza copilul care lipseste. „Poate ca te vei simti prost facand asta, si poate chiar asa este, dar este mult mai bine sa arati prost decat sa fii regretat,” a concluzionat Martini.

Si, desigur, mesajul pare a fi un bun simt, dar in caldura momentului, este un pas de baza care ar putea face o mare diferenta intr-o situatie stresanta.

„Asadar, pentru toti parintii de acolo, daca copilul tau dispare, nu cauta in tacere sau nu striga doar numele lui. Striga tare si clar. Spune ca lipseste, ofera o descriere si repeta, repeta, repeta!”

Realitatea este ca, indiferent de cat de atent urmaresti copilul tau, ei ar putea sa faca o alergare vesela pentru a descoperi asta sau aceea cand esti in public. Intr-o clipa, micutul tau curios poate disparea. Daca acest lucru ti se intampla vreodata, nu te panica — si nu fi timid.

Incepe sa cauti, strigandu-I tare numele si descrierea, pentru a obtine ajutorul tuturor din apropiere in cautarea ta. Aceasta abordare ingenioasa este foarte probabil sa te ajute sa iti aduci copilul inapoi cat mai repede posibil.

Sursa : parents.com

Sursa foto: freepik

Taguri Copil pierdut Copii

Articole recomandate

Citeste si despre