Televizorul nu aduce prea multe beneficii in dezvoltarea copilului. Chiar daca sezonul rece si-a intrat in drepturi si plimbarile in natura sunt ceva mai rare, nu inseamna ca trebuie sa il tii ocupat pe copil in fata televizorului. Iata cateva activitati interesante si creative care pot lua cu succes locul acestuia!
Carti/agende cu abtibilduri
Abtibildele colorate, accesorizate cu prafuri stralucitoare si pietre pretioase, dar si etichetele lipicioase sunt o atractie pentru copiii intre 3 si 7 ani.
Acestia adora sa lipeasca si sa potriveasca diverse imagini. Cartile cu abtibilduri, in care copilul trebuie sa configureze peisaje si tablouri sunt interesante si apreciate de cel mic.
Daca nu aveti carti cu acest specific, le puteti face voi. Alegeti un carnetel frumos pe ale carui pagini albe micutul sa creeze tot felul de modele si combinatii.
Prezentare de moda cu papusi
Si fetita ta poate patrunde in cele mai importante evenimente de moda ale anului. Aduna laolalta mai multe papusi sau animale de plus si creati o noapte de moda, doar a lor.
Incurajeaz-o sa faca tot felul de combinatii de hainute pentru modelele voastre. Este o activitate potrivita daca micuta ta are peste 2 ani.
Daca fetita este mai mare, dar si talentata, puteti sa va aventurati impreuna in a crea chiar voi hainute pentru ele. Este un exercitiu de imaginatie si creativitate foarte bun pentru ea.
Vanatoare de comori
Acest joculet nu are cum sa scape din preferintele niciunui copil. Numai ideea in sine ca pe undeva prin casa stau ascunse comori il stimuleaza sa-si dea toata silinta in a gasi premiul cel mare. Daca mai faci si niste indicii pe care le ascunzi in locuri strategice, jocul se va dovedi si mai interesant.
Vanatoarea de comori este si mai interesanta daca este jucata in mai multi copii. Acestia trebuie sa aiba cel putin varsta de 3 ani pentru a fi capabili sa gaseasca obiectele ascunse.
Casuta/fortareata din casa
Nu trebuie sa ai gradina sau sa fie vara pentru a-i oferi copilului fortarete sau casute frumos aranjate in copac sau in curte. Acestea se pot face si in casa de la bloc si pot deveni locul lui preferat in care se poate retrage si isi poate cultiva creativitatea si talentele.
Daca nu ai cumparata deja o astfel de casuta pentru copii, o puteti crea impreuna din cutii de carton.
Crafturi/felicitari/decoratiuni pentru casa
Chiar daca nu are o indemanare precisa, micutul tau adora sa se aventureze in activitatile practice si creative, care necesita iscusinta si ceva talent. Lasa-l sa incerce astfel de activitati care il ajuta sa-si dezvolte imaginatia.
Alege tematici (Halloween, Craciun, Ziua Mamei, Ziua Copilului, Toamna, Iarna etc.) atunci cand este cazul si daca nu este o ocazie anume, inspirati-va din carticele sau ganditi-va chiar voi la o idee de a face o vaza, un tablou, desen sau o rama foto special pentru camera lui.
Cd-uri cu povesti
Specialistii sustin ca cd-urile cu povesti sunt mai potrivite decat programele de la televizor, care se pot dovedi periculoase in dezvoltarea lui.
Micutul tau are ocazia sa asculte intamplari fascinante ale eroilor preferati, ceea ce il ajuta sa isi dezvolte creativitatea, dar si concentrarea si atentia si chiar sa invete lectii de viata din ele.
Karaoke si dans
Niciun copil nu rezista la ritmuri care te inspira la dans. Orele de dans si karaoke in care se poate distra copilul cand sta in casa se pot dovedi extrem de amuzante pentru el.
Sursa foto: freepik