Cum alegi o bicicleta perfecta pentru copilul tau? Detaliile la care trebuie sa fie atenti parintii

/ / Modificat: 2024-06-28
Cum alegi o bicicleta perfecta pentru copilul tau? Detaliile la care trebuie sa fie atenti parintii

 

In functie de varsta si inaltimea copilului, bicicleta va fi diferita. Alegerea va depinde, de asemenea, de cat de confortabil se simte copilul pe doua roti. Exista multe criterii de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona o bicicleta pentru cei mici. Noi va vom ajuta sa va orientati.

Ce tip de bicicleta?

Acest lucru va depinde in primul rand de varsta copilului, dar si de preferintele si confortul acestuia. O tricicleta mai stabila ii va linisti pe cei mai mici copii. Cu toate acestea, ea nu este recomandata de psihoterapeutii psihomotori din cauza pedalelor sale din fata, care nu incurajeaza miscarea logica.

In plus, stabilitatea nu este neaparat o garantie a unei bune invatari. Bicicleta de echilibru, este preferabila. Copiii isi folosesc picioarele pentru a avansa si a se stabiliza. Pe masura ce capata incredere, isi vor ridica picioarele pentru a profita de micile coborari si vor incepe sa lucreze la echilibru. Asadar, de indata ce copiii se tin bine pe picioare, in jurul varstei de 2 ani, li se poate oferi o astfel de biciclet, ceea ce va fi un prim pas real spre ciclism.

Ce marime de bicicleta?

Aceasta este intrebarea cea mai complexa atunci cand vine vorba de alegerea bicicletei potrivite. O bicicleta prea mare poate strica complet procesul de invatare, facandu-l pe copil sa se simta nesigur. Dar nici o bicicleta prea mica nu ii va face copilului un serviciu, obosindu-l inutil si ingreunandu-i eforturile.

Pentru ca un copil sa se simta confortabil pe o bicicleta, picioarele trebuie sa atinga pamantul, dar picioarele trebuie sa fie aproape complet intinse atunci cand pedaleaza.

Inaltimea ghidonului este, de asemenea, importanta, astfel incat spatele copilului sa fie drept atunci cand este asezat. Asadar, iata tabelul de marimi, in centimetri. Desigur, inca o data, acest lucru va depinde de cat de confortabil se simte copilul dumneavoastra. In limita a 2 sau 3 cm (dar nu mai mult), puteti opta pentru marimea de mai sus.

O bicicleta de 35 cm este potrivita pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, a carui inaltime variaza intre aproximativ 90 cm si 105 cm.

  • Un copil cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani, care masoara aproximativ 100 cm si 125 cm, se va simti confortabil pe o bicicleta de 40 de centimetri.
  • De la 6 la 9 ani, adica cu o inaltime cuprinsa intre 1,20 si 1,35 m, prefera o bicicleta de 50 de cm.
  • Peste 9 ani (intre 1,35 si 1,50 m), alegeti o bicicleta de 61 de cm.
  • De la 1,50 m in sus, copiii se pot orienta catre biciclete pentru adulti (marimea S sau XS).

Foto: Pexels 

Taguri Bicicleta copii

Articole recomandate

Citeste si despre