Mai sunt doar cateva zile de vacanta, iar parintii incep deja sa se gandeasca la costurile aferente reinceperii noului an scolar. In ultima perioada insa preturile au luat-o razna, iar rechizitele nu fac exceptie. Prin urmare multi parinti se intreaba cum sa faca fata acestui nou inceput de an scolar.
Iata cateva idei din care sa te inspiri pentru a face economii la inceperea anului scolar.
Cum sa economisesti bani la achizitionarea de rechizite si imbracaminte pentru noul an scolar
1. Reutilizati ceea ce ai! Nu cumpara ceva nou, daca nu este necesar
Inainte de a merge la cumparaturi, verifica ce ai deja acasa. De la caiete si rechizite din anii anteriori, la haine, totul trebuie verificat cu atentie. Fa o lista doar cu lucrurile de care copilul are cu adevarat nevoie pentru inceperea anului scolar.
Daca micutul tau are deja un stilou, de exemplu, si acesta este intr-o stare buna, nu este necesar sa achizitionei un altul. Acelasi lucru este valabil pentru ghiozdan, penar, creioane, carioci, etc.
2. Foloseste lucruri de la fratii mai mari
Daca ai copii de varste diferite, poti folosi lucruri de la fratii mai mari, pentru cei mai mici. Stim cu totii cat de repede cresc copiii in primii ani de scoala si cat de des trebuie sa le cumparam haine noi. Prin urmare, daca ti-au ramas haine bune de la copiii mai mari, le poti refolosi pentru cei mai mici. Acelasi lucru este valabil si in cazul rechizitelor care se afla intr-o stare buna.
3. Nu cumpara totul de la inceput
Poate fi tentant sa cumperi multe rechizite la inceput, insa nu si cumpatat. Cumpara-i copilului doar lucrurile esentiale si asteapta ca acesta sa inceapa scoala. Fiecare profesor va avea cerinte proprii in ceea ce priveste rechizitele, mai ales daca micutul a terminat clasa a IV-a si intra in clasa a V-a, sau daca merge pentru prima oara la scoala. Cu siguranta nu vrei sa dai banii degeaba pe caiete pe care nu le vor folosi.
4. Manuale gratuite sau noi?
Din fericire, majoritatea copiilor primesc manuale gratuite de la scoala. Stim ca nu este placut sa folosesti aceleasi manuale pe care le-au folosit si altii, insa nu trebuie sa le cumperi pe toate.
Poti alege sa cumperi doar acele manuale care sunt intr-o stare foarte proasta sau pe cele esentiale din care urmeaza sa dea examene (manualul de limba romana, matematica si engleza).
5. Haine si uniforme la mana a doua
Daca ne consultam cu mediul inconjurator inainte de a cumpara haine noi, putem economisi o suma mare de bani. Puteti intreba rudele, vecinii si prietenii care au copii mai mari daca au haine in stare buna pe care nu le mai au, sau uniforme.
De asemenea, pe platforme specializate se pot gasi o multime de articole in stare buna, la preturi mult mai mici decat cele din magazine.
FOTO: freepik.com