Cum il ajuti pe cel mic sa scrie frumos

/ / Modificat: 2024-01-08
Cum il ajuti pe cel mic sa scrie frumos

Vrei sa stii cum sa-i ajuti pe copii sa-si imbunatateasca caligrafia? Educarea si invatarea unui copil nu este o sarcina usoara. Fiecare activitate necesita mult timp si dedicare. In acest sens, este exact ceea ce se intampla cu scrisul si invatarea acestuia. Aceasta abilitate este ceva ce trebuie invatat si intarit inca din copilarie, astfel incat sa nu aiba repercusiuni negative la varsta adulta. Din acest motiv, iata cateva indrumari pentru ca copilul tau sa-si imbunatateasca scrisul de mana.

Caligrafia: originea noii ere digitale

Una dintre cele mai mari chei vitale ale marelui Stephen Hawking, potrivit lui Alfredo Verdoy in articolul sau din 2018, a fost sa profite de cursurile sale de caligrafie pentru a le incorpora in limbajul calculatoarelor. De atunci, scrisul de pe ecranul unui computer, al unui telefon mobil sau al unei tablete a devenit parte din iconicitatea secolului nostru.

Ce masuri ar trebui sa iei pentru a-i ajuta pe copii sa-si imbunatateasca scrisul?

Profesoara Emilia Ferreiro a afirmat ca, copiii trebuie sa aiba elementele si oportunitatile de a invata in functie de nevoile lor. Ei au nevoie din partea adultilor (parinti si profesori) de sprijin alfabetic, de cunostinte suficiente in domeniu si, mai ales, ca acestia sa le dezvaluie semnificatia pe care o au scrisul si cititul.

1. Incepe totul cat mai usor

Ofera-le sansa de a se familiariza cu creioanele si caietele de la o varsta frageda. Asadar, poarta intotdeauna cu ei o mica trusa cu culori si creioane, precum si o carte de colorat. Ofera-le libertatea de a desena orice doresc, astfel incat sa nu simta ca este o sarcina plictisitoare si sa se familiarizeze cu instrumentele.

2. Arata-i copilului pozitia corecta de scriere inainte de a incepe sa scrie

O strangere corecta a creionului, impreuna cu o pozitie buna de sedere, este esentiala pentru un scris excelent. Pentru aceasta, spatele trebuie sa fie drept si relaxat, iar fata nu trebuie sa fie aproape de hartie. In plus, foaia de hartie sau caietul ar trebui sa fie asezat intr-un unghi usor. Daca copilul se simte confortabil, va fi o activitate mai placuta.

3. Utilizeaza tehnici diferite

Lucreaza cu el sau ea facand activitati cu mainile. In acest fel, el sau ea poate capata abilitati si isi poate imbunatati considerabil abilitatile motorii. Cele mai bune activitati in aceste cazuri sunt: lucrul cu plastilina, colorarea cu vopsele de degete sau confectionarea de mici bile de hartie.

4. Foloseste brosuri specifice varstei, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa-si imbunatateasca scrisul

Brosurile de scris de mana specifice varstei raman in continuare una dintre cele mai bune modalitati de a incuraja un scris de mana bun. De fapt, ele sunt adesea recomandate de profesori si specialisti in domeniul educatiei copiilor. Asadar, sunt bine sustinute si cercetate profesional.

5. Practica metoda lui Spencer

Platt Rogers Spencer a dezvoltat caligrafia "spenceriana" pentru un scris de mana elegant, lizibil si cu multa personalitate. Acest tip de scriere consta in rezultate ovale si se citeste foarte repede, desi este, de asemenea, foarte usor de realizat si, prin urmare, si foarte rapid de facut.

FOTO: freepik.com

Taguri Scris copii Scriere copii Sfaturi

Articole recomandate

Citeste si despre