Inca o tara adopta masuri stricte privind interzicerea telefoanelor mobile in scoli. „Nu ne asteptam neaparat sa respecte noua regula"

/ / Modificat: 2024-09-07
Inca o tara adopta masuri stricte privind interzicerea telefoanelor mobile in scoli. „Nu ne asteptam neaparat sa respecte noua regula

Incepand cu 11 septembrie, Grecia va interzice utilizarea telefoanelor mobile in scoli, aplicand sanctiuni stricte pentru elevii care nu respecta regula, a anuntat ministrul Educatiei, Kiriakos Pierakakis.

 

Sloganul campaniei este „Telefonul mobil ar trebui sa ramana in ghiozdanul de scoala”. Elevii care incalca regulile risca suspendarea, iar in cazuri grave, chiar exmatricularea.

 

Aceasta masura este parte a unei tendinte mai largi la nivel global. In Franta, din ianuarie 2025, elevii vor trebui sa-si lase telefoanele in dulapuri la intrarea in scoala, iar in Olanda, utilizarea smartphone-urilor va fi interzisa in scolile secundare si primare pana in septembrie.

 

In Statele Unite, districtul scolar din Los Angeles a raportat primele rezultate pozitive dupa interzicerea telefoanelor mobile in scoli. Conform Los Angeles Times, liceul Dymally a observat imbunatatiri atat in performantele academice, cat si in reducerea incidentelor violente. Pentru a implementa aceasta masura, scoala a investit in pungi magnetice specializate, care impiedica accesul la telefoane pe durata orelor.

 

Desi unii elevi au gasit metode de a eluda regulile, oficialii spera ca o lege generala, ce urmeaza sa fie semnata de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, sa produca rezultate pozitive pe termen lung in toate scolile din stat.

 

Sursa foto: www.pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefon mobil copii Acces telefon copii Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre