Parintii, furiosi la inceput de an scolar. Cat au ajuns sa plateasca pentru rechizite si care sunt solutiile mai ieftine

/ / Modificat: 2024-09-04
Parintii, furiosi la inceput de an scolar. Cat au ajuns sa plateasca pentru rechizite si care sunt solutiile mai ieftine

Cu doar cateva zile ramase pana la inceputul noului an scolar, magazinele sunt pline de rechizite si oferte speciale sub umbrela "Back to School".

Conform calculelor HotNews.ro, echiparea completa a unui elev pentru aceasta toamna poate costa in jur de 1.000 de lei, o suma semnificativa pentru multe familii. De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atentia ca preturile foarte mici la rechizite pot ascunde probleme de calitate, care ar putea pune in pericol sanatatea copiilor.

Potrivit sursei citate mai sus, mama unei fetite care incepe clasa a IV-a, a cheltuit recent 465 de lei doar pe rechizite. Lista de cumparaturi a inclus 10 caiete dictando (95 lei), 4 caiete de matematica (38 lei), 2 caiete mixte (13,8 lei), si alte articole esentiale, precum un bloc de desen (13,9 lei), coperte pentru carti (73,8 lei), acuarele (16 lei) si markere (21,9 lei). Pe langa rechizite, uniforma si alte haine pentru scoala au costat 450 de lei, ridicand totalul la 915 lei.

Pentru a reduce impactul financiar, este recomandat ca parintii sa cumpere doar strictul necesar pentru primele saptamani de scoala, cum ar fi cate un caiet pentru fiecare materie si cateva instrumente de scris.

De asemenea, marile magazine, precum Kaufland, Carrefour sau Auchan, ofera promotii speciale in aceasta perioada, care pot ajuta la economisirea unor sume considerabile. ANPC sfatuieste parintii sa cumpere rechizite si uniforme doar din magazine autorizate, care ofera documente de cumparare, esentiale pentru eventuale reclamatii.

„Am cheltuit pana acum in jur de 700-800 de lei. Cei mai multi bani s-au dus pe ghiozdan – 250 de lei, si pe penar – 100 de lei. Restul pe caiete (din cele studentesti, care sunt si mai scumpe), coperte, stilou, creioane, fixuri, acuarele, pensule. Si inca nu am luat tot ce trebuie, mai avem multe. In final ma astept la cel putin 1.000 de lei pentru acest inceput de scoala”, a declarat o alta mamica pentru sursa mentionata anterior.

Nici in alte tari mari situatia nu este mai roz, inflatia afectand aproape statele, iar rechizitele scoalare nu au scapat de valul scumpirilor.

  • Sursa: Hotnews
  • Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Inceput de an scolar Rechizite scoala

Articole recomandate

Citeste si despre