Telefoanele mobile, interzise in scoli: tarile care au adoptat masuri stricte si reactiile la nivel global

/ / Modificat: 2024-09-06
Telefoanele mobile, interzise in scoli: tarile care au adoptat masuri stricte si reactiile la nivel global

Incepand cu 1 septembrie, Ungaria va interzice utilizarea telefoanelor mobile si a altor dispozitive cu acces la internet in scolile primare si secundare.

 

Potrivit agerpres.ro, elevii vor fi obligati sa predea aceste dispozitive profesorilor la intrarea in scoala, urmand sa le recupereze la finalul orelor.

 

Legea include exceptii, dar acestea trebuie sa fie justificate si aprobate de directori sau profesori. Masura prevede, de asemenea, ca profesorii sa verifice daca elevii aduc in clasa obiecte interzise si sa le retina pana la sfarsitul programului.

 

Decizia a generat controverse, criticii sustinand ca profesorii vor fi transformati in „jandarmi”. Sindicatul Democrat al Profesorilor din Ungaria (PDSZ) a criticat ordinul, afirmand ca nu a luat in considerare preocuparile legitime ale organizatiilor sindicale.

 

In ciuda criticilor, unii parinti si profesori sustin limitarea utilizarii telefoanelor mobile, dar considera ca ar fi util ca in scoli sa se predea si utilizarea corecta a acestor dispozitive.

 

Masuri similare au fost adoptate si in alte tari. In Anglia, guvernul a anuntat in luna iunie ca telefoanele mobile vor fi complet interzise in scoli, inclusiv in pauze, ca parte a unui plan de reducere a perturbarilor si de imbunatatire a comportamentului elevilor. De asemenea, in Los Angeles, SUA, scolile publice au interzis utilizarea telefoanelor mobile, dupa ce districtul scolar a adoptat aceasta masura prin vot. Guvernatorul Californiei sustine aceasta interdictie, argumentand ca este necesara pentru a proteja sanatatea mintala a elevilor.

Sursa foto: www.pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefoane mobile Acces telefon copii Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre