Treci printr-un divort? Lucrurile de care are nevoie copilul acum

/ / Modificat: 2024-04-24
Treci printr-un divort? Lucrurile de care are nevoie copilul acum

Daca esti separat si/sau divortat, cu siguranta ai multe de gestionat (din punct de vedere logistic si emotional). Pe langa faptul ca trebuie sa te descurci singur cu suisurile si coborasurile divortului, daca ai copii, probabil ca iti faci griji cu privire la modul in care si ei se descurca. Vestea buna este ca, copiii de divort pot fi foarte bine. Depinde de modul in care te gestionezi pe tine insuti si de modul in care navighezi in interactiunile cu ei in aceasta perioada de haos. Iata cele patru lucruri de care copiii tai au nevoie disperata de la tine in acest moment!

1. Ei au nevoie sa ii iubesti asa cum ai facut-o intotdeauna

Stii ca dragostea ta pentru copiii tai nu s-a schimbat, iar copiii ar trebui sa stie, prin faptul ca le spui explicit, ca ii iubesti acum la fel de mult ca intotdeauna.

2. Au nevoie ca tu sa ii lasi sa isi iubeasca celalalt parinte deschis si cu entuziasm

 Tu divortezi, nu copiii tai. Desi ei te pot vedea ca iti exprimi emotiile, iar asta este in regula uneori, ei trebuie sa stie ca si faptul de a-si iubi celalalt parinte este un lucru bun. Acest lucru este valabil chiar daca ai fost tradat, mintit sau pur si simplu te simti dezamagit.

3. Au nevoie sa NU mai spui lucruri urate despre celalalt parinte

Cu totii suntem oameni care pot face ocazional greseli, dar incearca, de dragul copiilor tai, sa le explici lucrurile care se intampla in timpul divortului fara sa-l critici pe celalalt parinte (chiar daca te simti frustrat sau cu inima franta de el). Copiii fac parte din viata celuilalt parinte, fie biologic, fie prin adoptie, asa ca, daca il iei la rost pe celalalt parinte, ii dobori si pe ei. Nu o face!

4. Au nevoie sa ai grija de tine (ca sa nu simta ca trebuie sa o faca ei)

Poate ca esti trist, furios si dezamagit, dar ai si tu o viata de trait. Ai cel putin un copil care se uita la ceea ce faci ca model pentru propria viata. Cum vrei sa le arati ca poti si vei gestiona ceea ce s-a intamplat? Daca faci pe victima si te prefaci ca esti neajutorat, vor crede ca este de datoria lor sa intervina? Chiar daca singura modalitate de a te vedea pe tine insuti prin divort este sa ti-l imaginezi prin ochii copilului tau.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Divort efecte copii Comunicare copil divort

Articole recomandate

Citeste si despre