Plaja este destinatia preferata de familii pentru a se bucura de vacanta de vara. Noua, adultilor, ne place sa inotam in mare, sa ne odihnim si sa ne relaxam la mal, in timp ce copiii se distreaza de minune sarind in valuri sau facand castele de nisip.
Dar mersul la plaja nu este doar o distractie grozava, ci aduce si multe beneficii pentru dezvoltarea copiilor, le incurajeaza creativitatea si le trezeste simturile.
Daca urmeaza sa plecati la mare in urmatoarea perioada, iata cateva jocuri pe care voi, ca parinti, le puteti juca impreuna cu micutii vostri in nisip si in apa pentru a va simti bine in familie.
Jocuri in nisip
Constructii cu nisip. Castele, sculpturi, munti care comunica prin tuneluri, drumuri cu poduri, gauri sau bazine umplute cu apa de mare, figurine cu matrite sau chiar mancare imaginara: exista numeroase constructii care pot fi realizate cu nisip, fie folosind pur si simplu mainile, fie cu ajutorul lopetilor, galetilor, greblelor si matritelor!
Curse de stafeta cu galeti de apa. Daca sunteti patru sau mai multe persoane, puteti sa va impartiti in doua echipe si sa organizati o cursa de stafeta distractiva cu apa folosind galeti, sticle sau alte recipiente. Veti avea nevoie de doua recipiente pentru fiecare echipa; unul pentru a umple si goli continuu (un pahar, de exemplu) si o galeata pentru a colecta apa. Castiga echipa care umple prima galeata.
Jocuri in apa
Salturi peste valuri. Saritul peste valuri in timp ce acestea se apropie de tarm este foarte amuzant si il putem face alaturi de copii de toate varstele, alegand adancimea potrivita a apei si tinandu-I pe cei mici de mana.
Volei in apa. Improvizati un joc de volei in echipa cu o minge de plaja gonflabila. Desi se poate juca pe nisip, este mai interesant si mai distractiv sa se joace in apa, iar exercitiul fizic este intensificat.
Vanatoare de comori subacvatice. Inarmati cu ochelari de apa, portniti intr-o vanatoare de comori. Pietricele, scoici, melci, orice gasiti si vi se pare interesant este o comoara demna de luat acasa.
Snorkelling la mal. Explorati lumea subacvatica facand snorkelling, dar nu va indepartati de tarm. Cu masti si tuburi de snorkeling, copiii pot observa pesti, scoici si alte vietati subacvatice pe care in mod normal nu le pot observa.
FOTO: freepik.com