Cum alegi un deodorant pentru copilul tau. Ce trebuie sa contina acesta

/ / Modificat: 2023-02-06
Cum alegi un deodorant pentru copilul tau. Ce trebuie sa contina acesta

Copiii sunt foarte agitați din fire, le place să alerge, să sară peste obstacole și să se deplaseze dintr-un loc în altul. Acest lucru îi face să transpire mult, mai ales în timpul sezonului de vară, ceea ce poate duce la apariția mirosului la subraț.

Da, și copiii pot suferi de mirosuri corporale, mai ales pe măsură ce cresc și se apropie de pubertate. De fapt, se estimează că, între 8 și 9 ani, copiii au deja nevoie de o rutină zilnică de igienă pentru a combate mirosul corporal.

Problema este că, de multe ori, apa și săpunul singure nu sunt suficiente și este necesar să se apeleze la alte produse de igienă, cum ar fi deodorantele; totuși, în aceste cazuri este important să se țină cont de faptul că, întrucât pielea copiilor este mult mai subțire și mai delicată decât cea a adulților, nu orice deodorant este suficient.

Este important să alegeți un deodorant adaptat nevoilor copiilor care, pe lângă faptul că este eficient și ține la distanță mirosul, respectă pielea lor și nu afectează bariera naturală de protecție a epidermei. 

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un deodorant pentru copii?

În zilele noastre, gasim numeroase tipuri de deodorante pe rafturile supermarketurilor. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse conțin ingrediente care pot afecta echilibrul delicat al pielii copiilor.

Prin urmare, atunci când alegeți un deodorant bun pentru copii, nu este important să luați în considerare doar eficiența acestuia, ci și faptul că este prietenos cu pielea. Cu cât este mai natural un deodorant, cu atât mai bine: ideal este să optezi pentru deodorantele artizanale care nu conțin aluminiu, parabeni, alcool, parfumuri puternice sau orice alt ingredient care ar putea irita pielea de la subraț.

În mod similar, deși antiperspirantele pot fi utile în unele cazuri, mai ales dacă copilul are o problemă de transpirație excesivă, cel mai bine este să nu le folosiți, deoarece acest tip de deodorant acționează prin inhibarea transpirației axilare, blocând porii pentru a împiedica bacteriile responsabile de mirosul neplăcut să iasă afară.

Problema este că transpirația eliberează, de asemenea, multe toxine generate de corpul nostru, care ar putea afecta echilibrul corect al pielii și crește riscul de infecții. Vestea bună este că este posibil să găsim multe deodorante pentru copii care respectă echilibrul pielii și controlează mirosul de la subraț într-un mod delicat. 

Taguri Alergia la parfum

Articole recomandate

Citeste si despre