Criminalitatea ca profesie: “Scolile de infractori” care invata copiii sa fure si sa scape nepedepsiti

/ / Modificat: 2024-09-07
Criminalitatea ca profesie: “Scolile de infractori” care invata copiii sa fure si sa scape nepedepsiti

In unele sate sarace din India, parintii platesc sume considerabile pentru a-si trimite copiii la asa-numitele „scoli de infractori”, unde sunt pregatiti pentru o viata dusa in criminalitate.

 

In localitatile Kadia, Gulkhedi si Hulkhedi din statul Madhya Pradesh, aceste „scoli” sunt cunoscute pentru faptul ca ii antreneaza pe copii, incepand cu varsta de 12-13 ani, sa devina hoti si membri ai bandelor criminale.

 

Programa acestor „scoli” include lectii despre cum sa furi din buzunare, sa smulgi bagaje in locuri aglomerate, sa fugi de politie si sa rezisti la violenta fizica.

 

Elevii sunt invatati chiar si cum sa vanda alcool si sa se infiltreze in familii bogate pentru a fura la evenimente importante, precum nuntile. Parintii platesc intre 200.000 si 300.000 de rupii (aproximativ 2.400 - 3.600 de dolari) pentru a-si inscrie copiii la aceste „scoli”, in speranta ca vor castiga ulterior sume mult mai mari din activitatile criminale.

 

In ciuda eforturilor politiei, este dificil sa se ia masuri eficiente impotriva acestor copii, deoarece majoritatea sunt minori, iar legile indiene sunt mai indulgente cu infractorii sub 18 ani. Fenomenul a atras atentia pe scara larga, inclusiv pe retelele sociale, unde „scolile de infractori” au devenit un subiect de discutie intens.

 

 Sursa foto: www.pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infractori Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre