Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. Uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.
Andreea Balan a fost ceruta in casatorie de Victor Cornea!
Alocatiile copiilor vor fi platite mai devreme in decembrie. Cand intra banii?
Cand incepe vacanta de iarna pentru elevi. Va fi o pauza de la cursuri de 18...
Helmut Duckadam a murit. Legenda fotbalului romanesc avea 65 de ani
Zile libere in 2025. Cand pica sarbatorile legale anul viitor?
Mai multe noutati