Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. Uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.
Reteta de pasca fara aluat a lui Chef Sorin Bontea
Reteta pas cu pas a lui Chef Catalin Scarlatescu pentru cozonac
Gabriela Prisacariu, criticata pentru cum isi creste copilul. Reactia dura a...
Ce nu ai voie sa faci in Saptamana Patimilor
Vinerea Mare 2025: Zi de post, traditii si ce este interzis
Mai multe noutati