Arta de a spune povesti copiilor
Copiii adora povestile, daca sunt bine spuse. Multi parinti cred ca este simplu sa spui sau sa inventezi o poveste, dar copiii sunt mai isteti de atat si stiu sa sesizeze momentele in care cineva s-a incurcat sau cand povestea nu mai are sens.
Parerea psihologului
Pune la cale activitati ce ajuta la imbunatatirea comunicarii: citeste-i povesti cu un grad mai mare de dificultate decat cel cu care este el obisnuit.
Cum facem un sandvis
Cum facem un sandvis fara sa ne ajute mami? Invata alaturi de personajele din Clubul lui Mickey Mouse cum sa iti indrumi copilul sa isi pregateasca singur o gustare si, astfel, sa se simta bine ca a reusit sa faca ceva fara sa-ti ceara ajutorul.
Parerea psihologului
Dupa modul cum se joaca, observam daca un copil este mai inventiv, mai activ in joc, daca poate sau nu surprinde solutii noi, ingenioase.
Pictam cu degetelele: Cum arata dragostea?
Pictura este o forma de exprimare artistica prin care dam viata in culori ideilor noastre. Mickey Mouse ne sfatuieste sa lasam creativitatea si imaginatia copiilor libere si sa pictam alaturi de ei cu degetelele, intr-un amestec fascinant de culori!
Parerea psihologului
Creativitatea stimuleaza dezvoltarea intelectuala a copiilor si este esentiala pentru ca acestia sa isi exprime mai bine gandurile si sentimentele.
Cum sa invatam culorile
Culorile sunt foarte importante pentru dezvoltarea creativitatii, dar si pentru lucruri practice pe care un copil le va gasi folositoare. Primul pas spre invatarea culorilor este repetarea numelor lor dupa un adult, spun cei 6 senzationali.
Parerea psihologului
Nu exista o modalitate perfecta de invatare, dar este important sa gasesti modalitatea potrivita de invatare pentru fiecare copil.
Etica la copii: Puterea cuvintelor si impactul lor
Puterea cuvintelor este uimitoare, ele pot cladi prietenii in timp si pot rani o persoana intr-o secunda. Cuvintele pot creste increderea in sine a copilului sau il pot descuraja, asa cum ne invata si personajele din Clubul lui Mickey Mouse.
Parerea psihologului
Copiii invata sa aprecieze valorile prin interactiunea zilnica dintre ei si parintii lor. Exemplificarea si motivarea sunt unelte minunate in educarea copiilor.
Mersul si mentinerea echilibrului, copii activi
Copiii pot invata sa se dezvolte si prin miscare, atat in casa cat si in aer liber. Mersul si mentinerea echilibrului sunt optiuni viabile si in casa si afara. Jocurile care implica miscarea si povestirea activitatilor imbunatatesc dezvoltarea motorie a copilului.
Parerea psihologului
Exercitiile fizice le solicita copiilor forta si indemanarea. Dupa motto-ul: "Minte sanatoasa in corp sanatos", trebuie sa obisnuim copiii de mici sa faca sport.