Invata-l pe cel mic sa planteze un copac

Rating:

Articolul a fost votat de 1 persoane

Invatam sa plantam un copacSa planteze un copac poate fi o activitate distractiva si educativa in aceeasi masura pentru un copil. In acest fel, copilul are ocazia sa ia contact cu informatii despre plante, dar si sa aiba exemplul palpabil in fata sa.

 

Strecoara intre activitatile desfasurate in familie si plantarea de copacei, alternand si amestecand distractivul cu educativul. Nu conteaza daca stati la curte sau la bloc, solutii exista mereu!

 

Adulti ajungand, fiecaruia dintre noi i-a placut sau i-ar fi placut sa aiba un copac de o varsta cu noi. Acum poti indeplini aceasta mica dorinta pentru copilul tau, un lucru pe care se va bucura sa-l faca si de care se va bucura cand va mai creste.

 

Pasi spre plantarea unui copac

 

Cumpara de la piata ori hipermarket un pom, aduna pui de tei sau un copac pitic, decorativ sau fructifer – nu este relevant! Tine cont insa si de dorintele celui mic, poate el doreste sa aiba un cais, de exemplu.

 

Inainte sa alegi copacul pe care vrei sa il plantezi impreuna cu cel mic, informeaza-te despre nevoile sale specifice, deoarece fiecare copac are propriile conditii de viata – unii au nevoie de spatiu mai mare intre ei si ceilalti copaci, altii au nevoie sa fie stropiti impotriva daunatorilor si asa mai departe. Poti sa citesti de pe internet sau din carti, ba chiar sa intrebi direct vanzatorul.

 

Apoi gandeste-te care este locul in care il vei planta. Daca stati la curte este mai usor, insa daca stati la bloc cauta un loc potrivit in gradinile de pe langa scara voastra, unde sa il puteti avea sub supraveghere de acum incolo.

 

Ne distram si invatam despre natura

 

Ai nevoie doar de:

 

  • instrumentele pentru sapat,
  • o stropitoare si
  • copacul, pe care l-ai tinut cu radacinile in apa in prealabil.

 

Pamantul ar trebui sa nu fie ud, pentru ca sapatul sa fie un proces usor. Groapa ar trebui sa fie numai cat sa incapa lejer radacinile copacului, apoi cel mic tine trunchiul, iar mami astupa groapa.

 

La final se uda pamantul pentru a se tasa si a fixa copacul mai bine, iar treaba este gata! Ulterior va trebui sa nu uitati sa il udati la intervalele de timp necesare si sa il legati cu grija sa creasca drept, daca este necesar.

 

Daca te pricepi sau ai citit pe undeva, incercati si sa altoiti impreuna copacelul – este o activitate care trezeste interesul celui mic, care va sti acum un lucru in plus.

 

 

Loredana Apostol

Redactor Copilul.ro


Articole din aceeasi categorie:
Educatia rutiera pentru copii
Copilul invata unde sa arunce gunoaiele
Copiii invata sa iubeasca natura
Invata copilul sa ingrijeasca un animal de casa

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel