Care e talentul ascuns al copilului tau?

Rating:

Articolul a fost votat de 2 persoane

Care este talentul nedescoperit al copilului tau?Descopera care este talentul ascuns al copilului tau expunandu-l la cat mai multe medii si informatii, activitati si experiente.

 

Un copil este considerat inteligent daca poate rezolva probleme de logica matematica si poate raspunde foarte bine la intrebari, insa acela nu este singurul tip de inteligenta. Moto-animalutele din Jungle Junction ne invata ca exista asa-numita inteligenta multipla. Fiecare individ este inteligent in moduri diferite, pornind de la capacitati ale creierului si acceptii culturale.

 

Incureajeaza orice tip de inteligenta, pentru a scoate la iveala tot ce este mai bun din copilul tau, fie ca este vorba despre:

 

-         Inteligenta ligvistica: simtul intelesurilor si definitiilor cuvintelor;

 

-         Inteligenta logicii matematice: agerime in matematica si sisteme logice complexe;

 

-         Inteligenta muzicala: abilitatea de a intelege si de a crea muzica;

 

-         Inteligenta spatiala: capacitatea de a gandi sau de a folosi imaginatia pentru a desena ceea ce vede (cum fac artistii plastici);

 

-         Inteligenta kinestezica: capacitatea de a folosi trupul pentru a se exprima cu succes (cum fac actorii, dansatorii);

 

-         Inteligenta interpersonala: puterea de a invata despre si a intelege starile, dorintele si motivatiile altor indivizi (cum fac terapeutii, liderii spirituali);

 

-         Inteligenta intrapersonala: capacitatea de a intelege sentimentele si emotiilor altor persoane (cum fac scriitorii, consilierii).

 

Cum poti descoperi un talent ascuns

 

Incearca sa ii umpli timpul de dupa gradinita cu activitati care sa ii solicite imaginatia si creativitatea, insa nu il obosi pe cel mic. Poate un curs de balet ori dans de societate, poate un curs de vioara ori chitara, poate un curs de arta plastica, depinde spre ce inclina copilul tau.

 

Poti afla care sunt inclinatiile sale observandu-l si incuranjandu-l sa continue, implicandu-te si tu. Nu uita sa ii pui si intrebari pentru a afla exact de ce ii atrage atentia o activitate anume.

 

Lasa-l sa-si exploreze creativitatea insa si in raport cu natura, inscriindu-l la scolile de vara ori tabere de creatie, care pentru prescolari dureaza doar cateva zile si nu sunt foarte solicitante.

 

Taberele de vara sunt un prilej minunat pentru ca cel mic sa isi faca noi prieteni si sa invete o multime de lucruri interesante sub supravegherea educatorilor. In plus, va avea parte si de experiente care il ajuta sa cunoasca indeaproape mersul naturii si sa ia contact cu plantele si gazele.

 

Taberele de vara imbina creativitatea si invatatul cu distractia, natura si socializarea.

 

 

Loredana Apostol

Redactor Copilul.ro


Articole din aceeasi categorie:
Crafturi eco pentru copilul tau
Jucarii facute de copii din reciclabile gasite in casa
Obiecte facute de copii din reutilizarea jucariilor vechi
Micii artisti lucreaza cu materiale reciclabile si naturale

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel